Huttentocht Val di Sole

6-daagse huttentocht door natuurpark Stelvio

Duur: 

6 dagen

Startplaats: 

Val di Rabbi – parkeerplaats Cavalar

Een prachtige meerdaagse huttentocht in Val di Sole, Trentino, door één van de oudste natuurparken (sinds 1935) van Italië. Deze route is over 6 dagen verdeeld met gemiddeld 600-900 hoogtemeters per dag en overnachtingen in 5 hutten.

Gezien de duur, hoogteverschillen en het terrein is ervaring met alpiene wandelen van groot belang. Er kan uiteraard ook een beroep gedaan worden op een lokale berggids.

Op dag 1: is vertrek te voet vanaf de parkeerplaats mogelijk maar er is ook een shuttlebus tot Malga Samocleva (reserveren noodzakelijk). Via route SAT 108 wandel je naar het prachtige meer Lago Corvo met als einddoel de berghut Stella Alpina al Lago Corvo (2425 m.)

De 2e dag: een route tussen de klassieke berghutten en via de top Cima Collecchio met zicht op de Brenta Dolomieten en Ortles-Cevedale met aankomst in Rifugio Saent “S. Dorigoni”.

Dag 3 wordt Val Martello bereikt en zijn er 2 mogelijkheden oftewel over de gletsjer ‘di Grames’ route 37 waarbij een goede alpiene uitrusting van belang is danwel (sowieso in geval van slecht weer/zicht) een variant langs berghut Corsi – “Zufall Hutte”  om daarna bij Rifugio Martello aan te komen.

Dag 4 start je met een schitterend uitzicht op de Cima Cevedale en een pittige route via morenen en een gletsjer richting Val de la Mare. Hier is de thuisbasis voor vele groepen gemzen en het landschap is een lust voor het oog. De stop is in Rifugio Cevedale G. Laercher.

De 5e dag wandel je over de natuurlijke grenzen tussen Val di Rabbi en Val di Pejo en langs vele kleine bergmeren, over gletsjer Careser om bij Bocca di Saent te komen. Deze route dient bij goed zicht te worden gedaan. Informeer altijd kort voor vertrek bij de huttenwaard naar de weersomstandigheden. Deze dag steeds een mooi zicht op Monte Vioz en Monte Cevedale. De overnachting is in  Rifugio Saent “S. Dorigoni”.

De laatste dag (6) waarbij duidelijk het einde in zicht is met een mooie afdaling naar Malga Stablasolo voornamelijk via groene weides en een route aangeduid met kleine stenen mannetjes.

Samengevat: 

  • Lengte: 47.8  km
  • Hoogtemeters / 3628 omhoog
  • Hoogtemeters \ 3510 omlaag
  • EE en EEA oftewel alpiene bergwandelen en alpiene uitrusting op een aantal dagen noodzakelijk
Meer inspiratie

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling