Cisterciënzer wandelroute in Catalonië, Spanje

Duur: 

meerdere etappes

Startplaats: 

Monester de Poblet of ander vertrekpunt

In het zuiden van Catalonië volgt de Cisterciënzer route (GR-175) een ronde van 105 kilometer die de kloosters van Santes Creus, Vallbona en Poblet met elkaar verbindt.

Het klooster van Poblet, gesticht in de 12e eeuw is bekend om haar koninklijke pantheon waarin een aanzienlijk aantal leden van de koninklijke families van Catalonië en Aragon begraven liggen. Poblet betaat uit een reeks monumentale gebouwen en is aangewezen als UNESCO World Heritage Site. Dat maakt deze route aantrekkelijk voor liefhebbers van geschiedenis, terwijl de omgeving ankzij haar landschappen bijzonder aantrekkelijk is, die weer zijn aangewezen als “Paraje Natural de Interés Nacional”, natuurgebied van Nationaal Belang.

De route is goed voorzien van routemarketingen, met de bekende rood-witte GR-tekens en voorzien van informatieborden met extra informative op iedere plek én de hoogte waar je je bevindt. Het pas is goed begaanbaar met balustrades, leuningen en trappen waar nodig, voor een veilige en comfortabele wandeltocht.

De cistercienzer route is geschikt voor iedereen die gewend is om te wandelen, aangezien het niet uitdagender is dan enkele gemiddelde beklimmingen en de afstand van de route. Je kan de route afleggen in zoveel etappes als je wil, afhaneklijk van hoelang je de tijd hebt om de route te lopen, wat je doel is en hoe fit je bent.

Totale lengte: 105 Km.
Toegankelijke route, het hele jaar door bereikbaar

Meer weten?
La route del Cister
Meer wandelroutes en vakantietips in Catalonië
Accommodaties in Catalonië

 

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt