Foto Myswitzerland.com

Jakobsweg: Schwarzenburg–Fribourg

Duur: 

5 uur

Startplaats: 

Schwarzenburg

Het hoeft niet altijd Santiago de Compostela te zijn: een indrukwekkend stuk Jakobsweg ofwel ViaJacobi van Schwarzenburg naar Fribourg leg je in vijf uur af. Het gedeelte geldt als het spannendste van Zwitserland en werd al in de middeleeuwen door de Jakobspelgrims gebruikt.

Start: Schwarzenburg
Eindpunt: Freiburg
Moeilijkheidsgraad techniek: licht
Moeilijkheidsgraad conditie: middelzwaar
Lengte: 20km
Wandeltijd: 5 uur en 20 minuten
Seizoen: maart tot november

Beschrijving Jakobsweg

De Fryburg stras loopt in volkomen rust door het Sensegebied en eindigt bij de pelgrimskapel Nôtre-Dame de Bourguillon.

Als ViaJacobi loopt de Jakobsweg ook door Zwitserland: van het Bodenmeer naar Genève. Omzoomd door kerken, kloosters en kapellen biedt de weg een heel speciale wandelervaring over historische paden door gevarieerde cultuurlandschappen.

Het stuk tussen Schwarzenburg en Fribourg geldt als een bijzonder spannend gedeelte. Bij de Sense zijn met rivierkeien geplaveide en in de rotsen uitgehouwen passages getuigen van een eeuwenoude geschiedenis van de weg. Enkele kilometers verder in Tafers vertelt de St. Jakobuskapel over het 'kippen- of galgenmirakel' – een legende, die in verschillende variaties in heel Europa verteld wordt.

Over uitgestrekte velden kom je uiteindelijk in de Zähringerstad Fribourg met zijn schitterend historische kern, waar zich tussen andere getuigen van die tijd ook de voormalige pelgrimsherberg Hotel de l'Ange bevindt. Lees meer over deze wandeling.
 

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden 

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95) 

Lees hier welk biertje het beste bij jou past