Ramsauer Bibelstig

Ramsau am Dachstein: Ramsauer Bibelsteig

Duur: 

Meerdaagse tocht

Startplaats: 

Gasthaus Edelbrunn

De Ramsauer Bibelsteig is een klassieke meerdaagse wandeling over goedgemarkeerde en begaanbare wandelpaden die de bijbelsmokkelroutes van weleer volgen. In de tijd van de Reformatie werden over deze routes protestantse bijbels gesmokkeld.

De tocht gaat dicht onder wanden langs, langs de Gosaukamm tot aan de andere zijde. De Linzersteig en de Austriaweg zijn beroemd om hun prachtige vergezichten. Vanaf de Gablonzerhütte heb je mooi uitzicht op de Gosausee, de Gosaugletsjer en de Hoher Dachstein. Vertrek- en eindpunt: Je begint bij Gasthaus Edelbrunn en eindigt bij de Gosausee, verbonden met Gosau door een autoweg.

Etappe 1: Gasthaus Edelbrunn – Dachstein Südwandhütte – das Tor – Sulzenalm. 600 m omhoog, 400 m omlaag, ca. 5½ uur.

Etappe 2: Sulzenalm – Linzersteig – Hofpürglhütte. 350 m omhoog, 250 m omlaag, looptijd 3 uur. Variant is een kijkje te nemen op de Steiglpas, ongeveer 300 m extra omhoog en omlaag.

Etappe 3: Hofpürglhütte – Stuhlalm – Gablonzerhütte – Gosausee. Hoogteverschil: 250m omhoog, 850 m omlaag, looptijd 5-6 uur. Terugreis: met de bus van Gosau naar Filzmoos, vandaar de bus naar Ramsau. De laatstgenoemde bus rijdt van 12 juli tot en met 10 september.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie.