Ramsauer Bibelstig

Ramsau am Dachstein: Ramsauer Bibelsteig

Duur: 

Meerdaagse tocht

Startplaats: 

Gasthaus Edelbrunn

De Ramsauer Bibelsteig is een klassieke meerdaagse wandeling over goedgemarkeerde en begaanbare wandelpaden die de bijbelsmokkelroutes van weleer volgen. In de tijd van de Reformatie werden over deze routes protestantse bijbels gesmokkeld.

De tocht gaat dicht onder wanden langs, langs de Gosaukamm tot aan de andere zijde. De Linzersteig en de Austriaweg zijn beroemd om hun prachtige vergezichten. Vanaf de Gablonzerhütte heb je mooi uitzicht op de Gosausee, de Gosaugletsjer en de Hoher Dachstein. Vertrek- en eindpunt: Je begint bij Gasthaus Edelbrunn en eindigt bij de Gosausee, verbonden met Gosau door een autoweg.

Etappe 1: Gasthaus Edelbrunn – Dachstein Südwandhütte – das Tor – Sulzenalm. 600 m omhoog, 400 m omlaag, ca. 5½ uur.

Etappe 2: Sulzenalm – Linzersteig – Hofpürglhütte. 350 m omhoog, 250 m omlaag, looptijd 3 uur. Variant is een kijkje te nemen op de Steiglpas, ongeveer 300 m extra omhoog en omlaag.

Etappe 3: Hofpürglhütte – Stuhlalm – Gablonzerhütte – Gosausee. Hoogteverschil: 250m omhoog, 850 m omlaag, looptijd 5-6 uur. Terugreis: met de bus van Gosau naar Filzmoos, vandaar de bus naar Ramsau. De laatstgenoemde bus rijdt van 12 juli tot en met 10 september.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt