Man schrijft in een notitieboekje met uitzicht op de bergen

Schrijfwedstrijd Reisverhalen, Doe mee!

Meedoen kan tot 30 september

Heb je wel eens een reisverhaal geschreven over jouw mooiste bergwandeling? Of lijkt het je leuk om daar deze zomer mee te beginnen? Dan is deze wedstrijd zeker iets voor jou! Bergwijzer organiseert met Schrijven Magazine en reisverhalenschrijfster Brigitte Ars een reisverhalenschrijfwedstrijd met het thema ‘rugzak’. Doe ook mee met de reisverhalenschrijfwedstrijd bij onze partners Wandelmagazine, Bergen Magazine, Bike Explorer en Yoga Internationaal, links onder aan de pagina.  

De opdracht

Het liefst neem je de tijd voor deze schrijfwedstrijd, denk je rustig na over het thema en een mogelijke invalshoek, zodat je helemaal open staat voor nieuwe inspiratie tijdens je avontuur in de bergen. Ga je niet weg of ben je al terug? Dan kan je uiteraard een verhaal schrijven over je eerdere reiservaringen. Bij thuiskomst schrijf je een reisverhaal van 350-450 woorden met het thema ‘De rugzak’. Een rugzak kan je letterlijk terug laten komen, maar mag ook symbolisch zijn; wees creatief! 

De voorwaarden:

  • 350-450 woorden, exclusief titel
  • Geef op het formulier aan dat je meedoet met de Schrijfwedstrijd
  • 1 inzending per persoon per titel. Je mag dus voor ieder magazine een verhaal inzenden. Het is een pré om je verhaal in te sturen met de desbetreffende titel in je achterhoofd (een verhaal in de bergen voor Bergen Magazine, een symbolische reis voor Yoga Internationaal)
  • Inzending in het Nederlands
  • Stuur vooral een foto mee!
  • Deadline: 30 september 2022
  • Stuur je verhaal in via deze link.

De jury

De jury bestaat uit de redactie van Schrijven Online en schrijfster Brigitte Ars. 

Winnen

De top-5 van elk magazine ontvangt het boek Waar is het avontuur, een zoektocht naar een avontuurlijker leven van Brigitte Ars, wat betekent dat er in totaal 25 boeken te vergeven zijn! 

De eerste plaats van elk magazine krijgt daarnaast ook de schrijfcursus Reisverhalen schrijven, waarbij je naast tips en opdrachten ook feedback ontvangt van Brigitte Ars. 

De allerbeste inzending van de 5 magazines zal gepubliceerd worden in Schrijven Magazine, Wandelmagazine, Bergen Magazine en Yoga Internationaal: dat is bij elkaar een oplage van meer dan 55.000 magazines waar jouw verhaal in verschijnt.

de Speed Lite 13 rugzak van deuterEn je we geven ook nog eens 3x een mooie rugzak van deuter weg! Over rugzak: De Speed Lite 13 van deuter is snel, licht en duurzaam. Deze eigenschappen heeft de snelle rugzak onder andere te danken aan het Lite rugsysteem, de ergonomisch gevormde en geperforeerde schouderbanden, een afneembare heupband, een nauwkeurig verstelbare borstgordel én het 100% gerecyclede, bluesign®gecertificeerde materiaal. Ontworpen voor snelwandelen, verminderen de compressiebanden aan de zijkant effectief het wiebelen van de lading en zorgen ze tevens voor optimale bewegingsvrijheid. Hierdoor bespaar je op langere afstanden ook nog eens energie.

Schrijftips

Twijfel je hoe je een reisverhaal moet schrijven? Brigitte deelt 5 tips!

Doe mee met de andere schrijfwedstrijden

Wil je ook meedoen met de andere wedstrijden, om zo meer kans te maken? Bekijk de opdracht op:

Naast de nieuwsbrief van Bergen Magazine, word je ook ingeschreven voor de nieuwsbrief van Schrijven Magazine, waarbij je mooie schrijftips in je mailbox ontvangt! Na de eerste nieuwsbrief is het mogelijk om je uit te schrijven.

logo deuter

Meer inspiratie

Merk: