Home » Blogs

5 redenen waarom je met de familie naar Mayrhofen moet

25 juli, 2011 - 16:53 - Daan Couwenbergh

Een vakantie met de kinderen kan een hele uitdaging zijn. Maar de juiste vakantiebestemming kan al een hoop stress schelen. Een goede vakantiebestemming is leuk voor de kinderen, maar biedt ook jou als volwassene voldoende te doen.  Daarom vijf tips voor een afwisselende familievakantie in het Zillertal.

De reis naar Mayrhofen

Een goed begin is het halve werk, en daarom is de reis naar je vakantiebestemming  al heel belangrijk voor de sfeer tijdens je vakantie. Dus waarom zou je de reis naar je vakantie niet zo leuk mogelijk maken? De Zillertalbahn maakt van de reis naar het Zillertal al een avontuur. Vanaf het station van Jenbach vertrekt de Zillertalbahn naar Mayrhofen. Geen file’s, geen parkeerproblemen en alle tijd om samen met de kinderen van het uitzicht te genieten. En dan neem je natuurlijk niet de gewone trein, maar de stoomtrein!

Het Strasser Häusl

Als je ervoor wil zorgen dat jij en je kinderen ook nog iets opsteken van een vakantie in het Zillertal, dan moet je naar het Strasser Häusl. Deze oude boerderij vertelt je een hoop over de geschiedenis van het leven in het Zillertal. En niet alleen dat, maar ook hoe het liedje Stille Nacht, Heilige Nacht vanuit het Zillertal de hele wereld over ging.

Het grote avontuur: klettersteigen

Geen groter avontuur dan een klettersteig. En in het Zillertal kun je klettersteigen met het hele gezin. Natuurlijk heb je de klettersteigroute over de wand van de stuwdam van het Slecheis stuwmeer, maar er zijn er veel meer! Waaronder een speciale route voor kinderen. Zo kunnen ze een op maat gemaakt avontuur beleven, terwijl jij als ouder natuurlijk mee kan. Hier vind je het hele aanbod van klettersteigroutes in het Zllertal en rond Mayrhofen.

Steenbokken spotten

Wie wil er tijdens de bergvakantie geen dieren zoals steenbokken spotten? Maar dat lukt niet altijd, want steenbokken zijn zeldzaam. Maar in de Steinbock Welten in Zillergrund kom je veel te weten over dit bijzondere dier én je kan ze bekijken.

Maak een bergwandeling

Wandelen is natuurlijk een prachtige vakantieactiviteit voor het hele gezin. Wandelend ervaar je de natuur, maar vooral de vrijheid om zelf het avontuur op te zoeken en de bergen te ontdekken. Misschien kun je zelfs in een hut overnachten om dat avontuurlijke gevoel compleet te maken. Wees creatief en kies de mooiste route voor je hele gezin!

Foto's: TVB Mayrhofen

 

Meer inspiratie

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Lees hier welk biertje het beste bij jou past