Home » Blogs
Filzmoos Oostenrijk

Berg en Meer Alpenvakanties is specialist in Oostenrijk

19 september, 2019 - 09:52 - Anna ten Brinke

Aan de rand van de Salzburger Sportwelt, op ongeveer 75 kilometer afstand van de Duitse grens, ligt het mooie Alpendorp Filzmoos. Het dorp bevindt zich aan de voet van de 2.454 meter hoge Bischofsmütze en het Dachsteinmassief met de 2.995 meter hoge Dachstein. Door het dorpscentrum stroomt het beekje de Warme Mandling. Filzmoos is een gezellig dorpje met een vriendelijke uitstraling en trekt daardoor vooral veel families. Het is ook een dorp van tradities: een aantal inwoners gaan nog steeds gekleed in klederdracht en oude gebruiken en gewoontes worden in ere gehouden.

Geniet van een schitterend berglandschap dat uitnodigt tot sportieve activiteiten in de buitenlucht. Filzmoos is de ideale bestemming voor een actieve en tegelijkertijd ook ontspannen zomervakantie. 

Filzmoos wordt omgeven door een groot wandelgebied. U vindt er circa 200 kilometer aan duidelijk bewegwijzerde wandelpaden. De routes zijn ingedeeld in drie niveaus: blauw, rood en zwart. Blauw is de makkelijkste route, rood is voor de geoefende wandelaars en zwart is alleen bedoeld voor gevorderden. De zwarte wandelroutes kunt u ook onder begeleiding van een gids volgen. Enkele mooie wandelroutes nabij Filzmoos zijn:

Natur- und Wanderlehrpfad Hofalm: een mooie en makkelijke wandeling van 7,5 kilometer naar de Ober- en Unterhofalm. U wandelt onder meer langs de Almsee, idyllisch gelegen aan de voet van de Bischofsmütze. De route is geschikt voor gezinnen met kinderen en zelfs voor kinderwagens. 
Holzfigurenweg: een middelzware route van 5 kilometer. Onderweg komt u langs diverse beelden van hout. De wandelroute begint op de parkeerplaats van de Mooslehenlift en voert naar de Holzwurmhütte en Schwaigalm. 
Meeräugl Quelle: dit is een van de 16 Kraftplätze (plekken met een bijzondere energie) in de omgeving van Filzmoos. De 4,5 kilometer lange route valt in de categorie makkelijk en begint op het dorpsplein van Filzmoos. Op weg naar de Meeräugl Quelle wandelt u langs de Brunnentrog, waar u het water uit deze bijzondere bron kunt proeven. 

Berg en Meer Alpenvakanties is specialist in Oostenrijk en biedt een aantal prima en voordelige hotels aan in Filzmoos. Kijkt u hier voor meer informatie: Vakantie in Filzmoos met Berg en Meer Alpenvakanties 

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden 

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?