Home » Blogs
winterwandelen bergwandelen.com

Bijzonder wandelen met de feestdagen!

6 november, 2023 - 16:18 - Redactie

Wil je de feestdagen in de bergen meemaken? Kijk dan eens naar deze reizen. Beleef de kerst of jaarwisseling dit jaar met een bijzonder wandelavontuur.

Tekst: Jantiene van Lingen - Bergwandelen.com & Nunatak.nl. Foto’s: Frank Dankers, Paul van der Stap en Jantiene van Lingen

Het is officieel wintertijd en de feestdagen komen eraan. Wil jij naar de bergen? Houd je van wandelen & sneeuw? Van inspanning & ontspanning? Van stilte & gezelligheid? Tijdens de winterreizen wandelen we op sneeuwschoenen in de bergen. Onze International Mountain Leaders  zijn al 20 jaar gefascineerd door alles dat met sneeuw te maken heeft in een bijzonder seizoen waarin geen dag hetzelfde is. Zij nemen je elke dag met veel plezier mee in de stilte van het winterse landschap. Iets voor jou?

Het Kerstavontuur | Trektocht op sneeuwschoenen

Vier de kerst dit jaar anders dan anders. Wij gaan voor jou op zoek naar een bijzondere bestemming voor sfeervolle kerstdagen in de eerste sneeuw van deze winter. De locatie is nu nog onbekend, want de gids gaat een unieke bestemming uitzoeken. Dat is daar waar de sneeuw het beste is en wij een prachtige trektocht op sneeuwschoenen kunnen maken. We zullen vrijwel niemand tegenkomen en nemen alles wat we nodig hebben mee in de rugzak. Ook voor een uniek kerstdiner dat we met elkaar in een onbemande hut klaar maken. Deze reis is volledig verzorgd!

‘Een geweldige ervaring in een supermooi gebied in ontzettend leuk gezelschap.’

Meer weten over deze reis? 

sneeuwschoenwandelen Berglodge Ascharina

Nieuwjaarsreis vanuit Berglodge Ascharina | Dagtochten op sneeuwschoenen

Tijdens onze Nieuwjaarsreis verblijven we de hele week in de authentieke en sfeervolle Berglodge Ascharina. Het voorste deel van de boerderij is woonhuis, het achterste deel is het onderkomen voor kleine groepen. Dit deel is voor ons gereserveerd en is authentiek ingericht met een brandende houtkachel en een piano. Overdag loop je onder leiding van een International Mountain Leader de mooiste dagtochten en 's avonds geniet je van een heerlijk diner van onze kok. Het wordt een heerlijke buiten- en verwenweek om het nieuwe jaar mee te starten! ‘Ontspanning en inspanning in rustieke accommodatie en prachtig landschap, en geheel verzorgd!’

Meer weten over deze reis? 

Kerstreis Marokko Atlantische Kust

Kerstreis Marokko Atlantische Kust | Trektocht met kamelen

Geniet jij tijdens de feestdagen liever van de zon dan van de sneeuw? Dan is de trektocht langs de Atlantische kust van Marokko een aanrader! Nadat we Marrakech verlaten hebben lopen we door de ongerepte kuststrook met kleine vissersdorpjes, natuurlijke stranden, steile kliffen en hoge vlaktes met lieflijke Argan bomen. Andere toeristen zullen we nauwelijks zien, de stranden en mooie rotspaadjes in het binnenland hebben we voor onszelf. De bagage wordt op kamelen vervoerd en je kampeert midden in de natuur, goed verzorgd door ons lokale team. Dat is volop genieten! Buiten leven dichtbij de natuur: ‘s ochtends vroeg samen zwemmen in de zee en na het wandelen samen natafelen in de grote tent. 

Meer weten over deze reis? 

Benieuwd naar al onze winterreizen?

Kijk dan eens op Bergwandelen.com (voor reizen in Europa) en Nunatak.nl

Winterse Reisinspiratiedag

Wil je meer weten over de winterreizen van Bergwandelen.com en Nunatak? Je bent van harte welkom op de Winterse Reisinspiratiedag  zaterdagmiddag 18 november in Groesbeek.

Meer informatie & aanmelden

 

 

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?