Home » Blogs
berliner hohenweg

De Berliner Höhenweg: "Hochgebirge zum Anfassen"

18 augustus, 2017 - 18:24 - Redactie

„Hochgebirge zum Anfassen (Hoge bergen om aan te raken)“ luiden de folders van het natuurpark Zillertaler Alpen.  Op de Berliner Höhenweg sta je oog in oog met de Europese stenenreuzen. De Berliner Höhenweg is een acht dagen lange hoogalpine rondwandeling van hut naar hut. Een pittige tocht, maar wel een waarbij je wordt beloond met veel fraaie momenten in het hooggebergte.

Waar je bij veel van dit soort lange huttentochten alle hutten een voor een moet boeken, is het fijne aan de Berliner Höhenweg dat die als een ‘pakketje’ te boeken is. Het Hooggebergtepark Zillertaler Alpen biedt op de website een trekking-pakket aan. Online vul je een aanmeldingsformulier in waarna vervolgens contact met je opgenomen. Zo ben je in overeenstemming bij alle hutten van een plekje verzekerd.

Bij het trekking-pakket hoort ook een buskaart naar het beginpunt van je tocht, of juist voor de terugweg. Zo kun je in bijvoorbeeld Mayrhofen instappen, naar het beginpunt van de bergtocht rijden en vanaf je eindpunt weer terug naar Mayrhofen. De buskaarten worden per post thuisbezorgd, samen met alle wandelkaarten en al het andere informatiemateriaal. Zo kun je je tocht over de Berliner Höhenweg al thuis voorbereiden en van de voorpret genieten.

Berliner Hütte

Onderweg over de Berliner Höhenweg

Stel dat je tocht in Finkenberg begint, wederom makkelijk met de bus vanuit Mayrhofen te bereiken.  Vanaf daar loopt de tocht  naar de Gamshütte en dan achtereenvolgens langs het Friesenberghaus, het Furtschaglhaus, de Berliner Hütte, de Greizer  Hütte, de Kassler Hütte en de Karl-von- Edel Hütte in een grote boog door het Hooggebergtepark terug naar Mayrhofen. In totaal duurt de tocht zo’n acht dagen. Een hoogtepunt is de overgang van het Furtschaglhaus naar de Berliner Hütte. Een tocht waarbij je ongeveer zes uur lang door het hooggebergte loopt, boven de 3000 meter! Gedurende de etappe heb je een fantastisch uitzicht op de bergtoppen om je heen.

Naast een hoogtepunt zoals de 3133 meter hoge Schönbichler Horn, heb je ook veel kleine meer spreekwoordelijke hoogtepuntjes zoals de Kaspressknödelsuppe in de Olpererhütte, of gewoon een warme douche na een pittige dag lopen over moeilijk terrein. Al met al biedt de Berliner Höhenweg een boeiende week, die je niet snel zal vergeten.

 

Foto's: Hochgebirgs Naturpark Zillertaler Alpen

 

Meer inspiratie
Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt