Home » Blogs

Een goed feestje

23 april, 2013 - 17:27 - WSAC Ibex

Ibex is alweer 27jaar! En dat moest op 8 maart maar eens goed gevierd worden. Er zijn maanden van voorbereiding aan vooraf gegaan. Er moest een thema bedacht worden, een band moest gevraagd worden, er moest een DJ komen, er moest catering geregeld worden en er moest gebrainstormd worden over een activiteit.

Het thema werd ‘wat je altijd al hebt willen zijn’. Dat pakte goed uit. Verkleed als superman, sjeik, Heidi, vlinder, theaterster, kapitein en als nog meer idolen werd er flink gefeest.

Voor het eten was er een Ibexlid gecharterd om voor zo’n 20 mensen te koken. In een kroeg die bij een studentenflat hoorde werd het heerlijke maal veroberd. Het was een Indisch en veganistisch gerecht met onder andere naanbrood en Indiase curry. Zoals het altijd gaat wanneer er wordt gegeten bij Ibex moesten alle deelnemers hun eigen bord en bestek meenemen. Kijk, dat doet dan weer denken aan klimweekenden.

Voor de activiteiten moesten we ook iets bedenken. Na wat discussies kwamen we uit op een vossenjacht. Hierbij moeten teams op zoek naar ‘de vos’. Dit is een lid van Ibex dat verkleed is in een rood kledingstuk en dat iets op het hoofd heeft. De vos rent en loopt door Wageningen heen. Als een team de vos vindt krijgt het team een punt. Helaas regende het en kwam de vossenjacht niet heel goed uit de verf. Na de vossenjacht konden teams hun laatste punten scoren bij spelletjes. Omdat Ibex een klim- en buitensportvereniging is, wilden we wel wat spelletjes die gerelateerd waren aan klimmen en buitensport.

Uiteindelijk kwamen we uit bij spijkerbroekhangen (goed voor de klimspieren), lawinepieps zoeken (voor de off-piste skiërs, sneeuwschoenwandelaars, ijsklimmers en overige wintersporters onder ons) en een estafette zaklopen (goed voor het uithoudingsvermogen). Daarna werd er een quiz gehouden met Ibex-gerelateerde vragen. Van makkelijk tot haast onmogelijk te beantwoorden vragen, zoals: ‘hoe hoog is de Ibexvlag ooit geweest?’ Dit wisten de organisatoren ook niet, dus werd aan het moment over gelaten. Helaas keken alle Ibexers de antwoorden van elkaar af, waarbij er vooral werd gekeken naar de doorgewinterde leden, die het liefst ook nog in het bestuur hadden gezeten. Zo kwam er geen winnaar uit de quiz, dus werden er maar wat mensen gekozen die op andere manieren een prijs verdiend hadden. Zoals de best verklede Ibexer. Deze werd bekroond door een plastic medaille. Na deze feestelijke kroning barstte het feest los met een coverband. Hard meezingen op bekende liedjes en flink uit je bol gaan- dat waren de ingrediënten tot een onvergetelijke avond. Toen de band na anderhalf uur uitgespeeld was, ging er een DJ verder. Het was een goed feestje en een nog betere inluiding van het 27e levensjaar der WSAC Ibex!

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!