Home » Blogs

Een weekje in een berghut in het Salzburgerland - de heenreis

9 juni, 2012 - 23:36 - Fenneke Visscher

In Taxenbach-Rauris stapte ik de trein uit, stapte de lift in- want mijn tassen waren voor mijn gevoel nu nog zwaarder- en zwaaide naar Nelleke. Leuk om haar nu eens in het echt te zien en heel fijn om er nu echt bijna te zijn. Twaalf uur na vertrek van huis kom ik aan in De Berghut en word warm verwelkomd met een kopje thee en een gezellige groep mensen. De teleurstelling van de voetbalwedstrijd (NL – DEN) was niet te merken.

Na een rondleiding van Janne en een uitgebreide blik op de Matratzenlager, gemaakt door Winold 3 jaar geleden, was het tijd om ons aan elkaar voor te stellen en onze verwachtingen van deze week uit te spreken. Conclusie: ik ga veel leuke uitstapjes maken en mooie bergwandelingen maken. Morgen beginnen we met een bezoek aan een enorme kloof en watervallen bij de Kitzlochklamm in Taxenbach.

Om 23 uur vielen mijn ogen toch wel dicht en ben ik naar boven gegaan waar ik helaas alweer over mijn slaap heen was. Maar ik kon toch lekker dromen van de mooie foto die ik eerder op de avond maakte vanuit mijn slaapkamer, toen ik zo’n half uur in De Berghut was.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?