Home » Blogs

Een weekje in een berghut in het Salzburgerland - ochtendwandeling

13 juni, 2012 - 20:01 - Fenneke Visscher

Omdat we deze week nog niet zoveel gewandeld hadden, gingen we even een ochtendwandelingetje maken. Vanuit het dorp Rauris omhoog via de koeien weer naar beneden naar De Berghut, iets verderop in het dal.

Een klein stukje liepen we door het dorp, langs de Billa, de supermarkt en langs wat sportwinkeltjes. Op de gps met nauwkeurige kaart zagen we dat we ergens naar links moesten, de berg op. Via smalle paadjes over de alm, via koeienvlaaien en bloemetjes liepen we door de regen steeds een stapje hoger. Het dorp Rauris ligt op 950 meter hoogte en we moesten naar 1356 op de Poseralm.

Het uitzicht was vrij belemmerd door de wolken, maar toch konden we af en toe zien hoe hoog we zaten doordat het dorp steeds kleiner leek te worden. Op een gegeven moment liepen we door de mistige bossen, zeer mysterieus.

Na bijna twee uur lopen waren we op ons hoogste punt, om vervolgens weer naar beneden te lopen. Helaas konden we het pad dat via de alm naar beneden liep niet vinden, dus de laatste paar honderd meter was over asfalt. Al met al zijn we 2 uur en ¾ uur onderweg geweest. Mooi op tijd voor de lunch terug en een lekkere wandeling om onze spieren op te warmen voor een grote wandeltocht op donderdag.

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?

Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95) 

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie.