Home » Blogs

Hardlopen rondom Mayrhofen

31 juli, 2017 - 17:01 - Daan Couwenbergh

Hardlopen of joggen zijn populaire sporten. Heb jij tijdens je vakantie ook je hardloopschoenen in je tas zitten, zodat je nog even snel een rondje kan lopen? Rondom Mayrhofen ligt een heuse speeltuin voor volwassenen, waar jij je hardloopskills kan verbeteren én kan genieten van de bergen. Gaat al dat hardlopen te snel? Dan kun je er natuurlijk ook een sportieve wandeling maken!

Het Run & Walk Park bij Mayrhofen is geschikt voor iedereen. Van doorgewinterde atleten tot ambitieuze beginners. Langs de routes staan ook de kilometerafstanden aangegeven, zodat hardlopers en sportieve wandelaars makkelijk hun afstanden bij kunnen houden.

Hardlooproutes in het Run & Walk Park bij Mayrhofen

Dorfrunde

Deze route van iets meer dan 2 kilometer is vlak en kort en daarmee ideaal voor beginnende hardlopers. De route begint bij het Europahaus in Mayrhofen. Je loopt deels door het dorp, deels door het bos. De hele route vind je hier.

 River Run

Deze route blijft laag in het dal en volgt de oevers van de Ziller. Vanuit Hippach loopt de route richting Mayrhofen, waar je de Ziller oversteekt en via de andere oever terugloopt. De route is bijna 11 kilometer lang, maar vlak en dus een mooie route voor hardlopers die zich op de wat langere afstanden willen storten. De hele route is hier te vinden.

Glockenblick Runde

Deze zware route loopt vanuit Mayrhofen langs het riviertje de Zemmbach tot je bij Hochstegen bent. Daarna ga je richting Finkenberg. Daar moet ook geklommen worden. Bij Finkenberg steek je de rivier over en volg je de route weer terug naar Mayrhofen. De hele route vind je hier

Hippach Trail

De Hippach Trail begint met een kleine klim tot aan Schormis, vanuit daar langs Schwendau weer het dal in langs de rivier ga je terug richting het beginpunt. Je loopt door bossen, langs rivieren en maakt ook nog wat hoogtemeters. Met de lengte van iets minder dan vijf kilometer is dit een mooie trainingsronde. De hele route is hier te vinden.

Hardlopen in de bergen

Hardlopen in de bergen kan goed zijn om je hardloopprestaties te verbeteren. De prachtige omgeving is natuurlijk al een reden om een ronde te lopen, maar de frisse berglucht is ook nog goed voor je conditie.  Wees echter niet overmoedig, begin rustig aan, bijvoorbeeld op een makkelijke route!

Foto's: Salomon

Meer inspiratie

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!