Home » Blogs
vakantie Andalusië

Kom tot rust tijdens een vakantie midden in de Andalusische bergen van Spanje

16 november, 2018 - 10:16 - Jasper Buiting

De ongerepte natuur van Andalusië

Met meer dan 150 beschermde natuurgebieden, vele bergketens en olijf- en appelboomgaarden met daarnaast de vele kusten, biedt Andalusië een gevarieerd natuurlandschap waar je tijdens een vakantie Zuid-Spanje volop van kunt genieten. Rond rijdend door dit gebied is het niet vreemd om overal lichtbruine bergtoppen te zien in het droge klimaat van Spanje. Gecombineerd met groene stuikgewassen en helderblauwe meren aan de voet van de bergen, word je getrakteerd op een uitzicht waar je nooit moe van wordt!

Wandelen in Sierra de las Nieves

Met zoveel bergketens in Andalusië is een bezoek aan een van de bergen onvermijdelijk. Trek tijdens een vakantie Andalusie je wandelschoenen aan en bezoek bijvoorbeeld berggebied Sierra Nevada, dat zich in de buurt van Malaga bevindt. In dit bijna maanlandschap zijn er diverse wandelingen te doen dat je een spectaculair uitzicht geeft op bergketens, meren met hier en daar een Portugese eikenboom, de enige boom die op 1700 meter groeit. Combineer een bezoek aan Sierra de las Nieves ook met het nabijgelegen Ronda, de stad die door tweeën gesplitst wordt door een diepe kloof.

Strand en cultuur in Malaga

Genieten van zon, zee, strand en cultuur kun je volop in Malaga. Deze populaire badplaats is zeker een bezoek waard wanneer je in Zuid Spanje bent. Niet alleen kun je tijdens een vakantie Malaga ontspannen op het strand, maar ook het stadscentrum is erg uitnodigend. Er zijn tientallen cafés en restaurants waar je kunt genieten van verse vis, tapas en natuurlijk sangria. Of duik in de oude, Moorse cultuur van Malaga. Breng een bezoek aan het Moorse fort Alcazaba, dat vroeger ook een ministad is geweest voor de Arabieren. Of bezoek het hoger gelegen Kasteel Gibralfaro voor prachtige uitzichten en ontdek de stad van wereldberoemde schilder Pablo Picasso in Museo Picasso.

Kom tot rust in een Spaanse villa met zwembad

Volledig tot rust komen kun je in met de vakantiehuizen van La Casita. Het vakantiepark La Granja de Antonio bevindt zich midden in het ongerepte Andalusische landschap en elke ochtend word je wakker met een landelijk vergezicht met uitzicht op de nabijgelegen bergen. En met je eigen zwembad bij je privé villa is het ultiem genieten van de Spaanse Costa del Sol. Voor de wijnliefhebbers zijn verschillende villa’s uitgerust met een wijnklimaatkast. En wil je de natuur even verruilen voor het Spaanse dorpsleven? Dan ben je met 10 minuten in het typisch Spaanse dorpje Alhaurín el Grande. Met haar lieflijke witte huizen, rode daken en kerken is het prima vertoeven, of je nu gaat wandelen of lekker uit eten gaat.

Kinderen zijn geliefd bij La Casita

Op de parken en in de villa’s van La Casita komen veel families met kinderen. De accommodaties zijn daar dan ook volledig op ingericht. Families met kinderen kunnen tot rust komen en heerlijk kinderfilms kijken, zoals buurman en buurman en genieten van zon, natuur en Andalusië.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95)