Home » Blogs

Meer Envirotreks in 2012, ben jij erbij?

18 augustus, 2011 - 12:02 - Respect the Mountains

Het seizoen in 2011 kende een flinke opkomst in zowel Mayrhofen, Oostenrijk en Samoens, Frankrijk. Van de andere vier nieuwe evenementen werden er twee geplaagd door stevige regen, wat er voor zorgde dat alleen de echte ‘die-hards’enthousiast waren. Maar tijdens deze evenementen werd er meer afval opgeruimd dan dat we ooit tevoren hebben gezien. Meer dan 200 deelnemers deden dit jaar mee en er werden vele honderden kilo’s afval verwijderd uit de natuur. De Clean Ups hadden een grote impact in de lokale gebieden waar de Envirotrek plaatsvond.

Doordat de deelemende toeristen en locals de handen uit de mouwen moeten steken, krijgen ze een goed inzicht in het gedrag van anderen. De stank en troep in bepaalde gebieden maakt een blijvende indruk, en de waardering voor deze unieke berggebieden is na een halve dag opruimen zeker gegroeid. Lokale gidsen delen ook hun kennis met de toeristen, wat voor een speciale vakantie ervaring zorgt.

Het is nu tijd om van de bergen te gaan genieten! Natuurlijk is het avontuurlijke gedeelte van de dag het hoogtepunt, en waarom niet? Rafting, mountain biking, via ferrata, boomklimmen, boogschieten en kanoen waren allemaal succesvolle activiteiten die voor veel plezier zorgden!

Sinds de start in 2009 is Envirotrek gegroeid tot een serie van zes evenementen in vier verschillende landen. We zijn blij aan te kondigen dat we weer gaan uitbreiden in 2012! Met dank aan KEEN footwear voor het mogelijk maken van de Envirotrek series en dank aan de lokale partners en natuurlijk de deelnemers.

Tot ziens in 2012!

Meer inspiratie

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!