Home » Blogs

Nieuw in Bergwijzer: Wandelhotel Gürgaletsch – Tschiertschen (CH)

6 april, 2016 - 17:52 - Redactie

Zeven uur ’s ochtends, de zon komt op boven het verre Rijndal. Nevel stijgt op uit het dal van de Sagenbach. Een Zwitsers dorp waar de kerkklok het leven ritme geeft ontwaakt. Geklepper laat horen dat er mensen zijn die zich naar de bewoonde wereld begeven voor hun dagelijks werk. In het hart van het dorp een stoer, houten gebouw. Warmte uitstralend van tientallen gasten die dromerig hun eerste stappen doen op weg naar weer een onvergetelijke dag met  Wandelhotel Gürgaletsch. Klossend komen ze de trap af naar de gonzende eetzaal. Verhalen vlechten zich aan elkaar tot plannen. Wordt het vandaag een tocht met het wandelbusje naar de lokkende overkant van de Plessur, het oeroude Dörfli of de steile hellingen van Beverin? Of toch die zwerftocht vanuit het hotel richting overheerlijk gebak op het Joch? Met natuurlijk de moeilijkste klim om het echt even te verdienen.

Wandelhotel Gürgaletsch staat bekend om zijn Hollandse gezelligheid in een Zwitsers lijstje. Maar ook om de moeilijke keuzes die je elke dag weer mag maken. Het Schanfigg dal in het hart van Graubünden is zo veelzijdig dat je bijna vergeet dat het gewoon vakantie is. Je wilt alles zien, niets missen. En dan worden er ook nog bijna wekelijks verleidelijke thema’s aangeboden. “De Bergen op, de dalen in” voor stoere klimmers; actief voor “vitale senioren” of “Alpennatuur” met de eigen huisbioloog op zoek naar steeds weer nieuwe natuurervaringen.  Toch staat gewoon lekker wandelen centraal, niets moet, bijna alles mag.

Alvast even sfeer proeven? Blader dan eens door “Tschiertschen, Alpennatuur”[1] , voor € 17,50 exclusief porto te bestellen bij info@natuurpresentaties.nl.

Tip: er zijn nog voldoende kamers vrij voor de derde themaweek Alpennatuur (28 augustus – 6 september). Kom genieten van velden vol hemelsblauwe gentianen, krassende notenkrakers en bolronde marmotten. En neem de bus vanuit Den Bosch of Arnhem tot aan de voordeur.

Tobias Alderliesten, gastheer Wandelhotel Gürgaletsch

 

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden 

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen