Home » Blogs

Uitrusting voor mijn eerste 4000'er

1 augustus, 2013 - 11:51 - Fenneke Visscher

Dit weekend vertrek ik naar Zwitserland. Ik rijd er in twee dagen heen. De eerste nacht slaap ik in Karlsruhe via Airbnb.com en daarna rijd ik door naar Wallis. Ik neem in Kandersteg de autotrein en rijd zo van Berner Oberland het kanton Wallis in: hét gebied van de 4000'ers. Ik overnacht in het dal van Zermatt.

Uitrusting voor 5-daagse huttentocht

Inmiddels heb ik mijn gehele uitrusting compleet. En dit is toch een hele andere rugzak voor spullen dan wanneer ik een dagtochtje maak in de bergen. Ik zal even toelichten wat ik allemaal meeneem tijdens de huttentocht van vijf dagen.

Ten eerste heb ik een enorme paklijst ontvangen van Edward Bekker. Kleding, ehbo-setje, sokken, energie-repen, klimgordel, ondergoed, dat soort dingen staan er op. Maar ook skihandschoenen. Twee paar zelfs. Stel je voor dat een paar nat wordt door de sneeuw en je moet ze toch echt aan. Daar worden je handen niet echt warm van.

D-schoenen voor de gletsjertocht

Ik dacht dat ik goede stevige wandelschoenen had voor in de bergen, maar deze bleken toch niet voldoende. Wel voor het wandelen, maar niet voor de stijgijzers. Omdat ik niet gerekend had op extra kosten voor nieuwe D-schoenen, heb ik ze tweedehands via Marktplaats gekocht. En ik moet zeggen: ze bevallen prima. Zeker met mijn nieuwe extra dikke sokken zitten ze best lekker. Voor de zekerheid neem ik toch blarenpleisters en sporttape mee.

Het schijnt nogal warm weer te zijn in de Alpen, dus ik neem een korte broek mee, een hempje en twee shirtjes (en standaard ook een zonnebril, categorie 4 en zonnebrand, factor 30). Maar ook een lange broek, regenbroek en –jas, twee truien, een muts en lang ondergoed. Het kan op grote hoogte en 's avonds behoorlijk koud worden.

Foto's voor de reportage in Bergen Magazine

Uiteraard ga ik mooie foto's maken voor de reportage in Bergen Magazine. Daarom heb ik de nieuwe lichtgewicht spiegelreflex van Canon bij me (de EOS 100d). Maar stel je voor dat de batterij leeg is.. dat wil ik niet. Ik heb dus een extra accu mee én een zonne-oplader die ik aan mijn tas kan bevestigen. Om de batterij van de camera op te kunnen laden heb ik een A-solar Power Bag en een Xtorm Camera Charger bij me.

Ondertussen heb ik ook stickers geregeld voor op de auto. Een Zwitserland vignet voor 2013 én een groene Umwelt-plakette voor in Karlsruhe.

Kortom, een mooie rugzak van The North Face vol met mooie en praktische spullen.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

De Nieuwe Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 17,95) 

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.