Home » Blogs

Vakantie, vakantie en nog eens vakantie!

23 augustus, 2012 - 10:24 - WSAC Ibex

Zomer, zon en zee. Een mooie alliteratie en geldend voor het merendeel van de Nederlandse bevolking. Maar liefst 52 procent van de reizigers geeft de voorkeur aan een strandvakantie. Het is gebleken dat Ibexers een ander vakantiedoel voor ogen hebben. Een poll op de website (ibex.climbing.nl) liet zien dat de bergen een favoriete bestemming zijn. De Ibexer voelt zich thuis tussen de rotsen en sneeuwvlaktes. Niet geheel onverwachts hebben het maken van alpine tochten en rotsklimmen dan ook de voorkeur voor onze leden.

In de eerste week van de zomervakantie hebben enkele leden zwemmend, springend, glijdend, klimmend en abseilend de canyons in de Franse Alpen verkend. Elke dag een nieuwe canyoningtocht, de ene nog spectuaculairder en langer dan de andere. Dit ging onder begeleiding van twee ervaren Ibexers die in het bezit zijn van een canyoningbewijs. Dit betekent dat zij in staat zijn zelfstandige tochten te maken.

Naast canyoningen in de Franse Alpen, waren ook Alpine tochten tochten in de buurt van Chamonix, rotsklimmen in Griekenland, Italië, de Verenigde Staten en Canada en een huttentrektocht op de grens van Zuid-Frankrijk en Noord-Italië, activiteiten die plaatsvonden in de vakantie. Dit was echter nog niet alles…!

Elke Studenten Alpen Club biedt haar leden de mogelijkheid om Alpinisme cursussen te volgen. Één Ibexer heeft de C1 cursus gevolgd, waarbij alle basistechnieken van het Alpinisme geleerd worden. Dit was onder begeleiding van Ibex haar eigen Alpien Instructeur. Naast de C1, hebben twee Ibexers de C2 cursus gedaan. Hier wordt de basiskennis uitgebreid en de moeilijkheidsgraad van de passages verhoogd. Na C2 gingen de twee Ibexers op weg naar de Écrins (Franse Alpen) om daar vier andere Ibexers te vergezellen. Ibex organiseerde hier namelijk een Alpenweek. Onze twee C2 cursisten maakten gebruik van hun net opgedane kennis om nog een mooie tocht te maken. Deze bikkels bivakkeerden op het ijs in plaats van de hut te bezoeken. Ondertussen genoten de andere vier van rotsklimmen, wandelen, boulderen en de gezelligheid op de camping. De week was ook een gelegenheid voor twee Ibexers om het Sportklim Instructeursbewijs te halen (SKI). Na een heerlijke vakantie en met twee instructeurs rijker, keerden de Ibexers met een voldaan gevoel naar huis.

In september zal een avond georganiseerd worden, waarbij Ibexers de mogelijkheid krijgen om hun verhalen en foto’s te delen. Om te inspireren, maar ook om te amuseren. Bij Ibex ontbreekt het nooit aan ideeën!

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?