Home » Blogs
Wandelen met je hond in de Dolomieten

Watervallen van Madonna di Campiglio

29 augustus, 2018 - 15:18 - Redactie

Michiel en Vera Schwarte organiseren met Milora reizen in Italië speciaal voor mensen met honden. Eens in de acht weken nemen ze je mee in een blog om meer te vertellen over het gebied en hun belevenissen in de Dolomieten.

Val di Rabbi, een prachtige vallei tussen de Brenta Dolomieten en het Stelvio Nationaal Park in Noord Italië. Vanuit ons huis in Val di Rabbi zijn veel mooie wandelingen te maken: de watervallen, de tientallen meters hoge Tibetaanse brug, maar er zijn een paar plekjes die toch wel zo bijzonder zijn dat we er op een vrije dag graag een uitstapje voor maken. Een van de hoogtepunten in de Brenta Dolomieten zijn volgens ons de watervallen bij Madonna di Campiglio. De watervallen hebben een bijzondere oorsprong, liggen een beetje verstopt en hebben daardoor een speciale aantrekkingskracht. Niet alle toeristen weten de watervallen te vinden waardoor het er meestal, en met name buiten het seizoen, heerlijk wandelen is.

Wandelen met je hond in de Dolomieten

Pietra Grande

Nadat we vanuit het dal de berg zijn opgereden richting Madonna di Campiglio passeren we de prachtige imposante berg Pietra Grande. Een rotsachtige bergtop die erg kenmerkend is voor de Brenta Dolomieten. Het ruige berglandschap herbergt een tal van schatten verstopt in de natuur. Over een paar maanden kunnen we hier weer fantastisch skiën! Nadat we een stuk door het bos hebben gereden parkeren we de auto achter het dorp. We lijnen de honden aan en doorkruisen meteen het eerste beekje. Door het bos lopen we de kronkelende paden omhoog. De honden snuffelen heerlijk rond en worden blij van al het water dat beschikbaar is. Want wat is er nu beter dan een beetje zwemmen tijdens een lange wandeling?

 Michiel en Vera Schwarte

Watervallen van Madonna

We lopen verder omhoog en steken het beekje nogmaals over met een houten brug. In de verte horen we de watervallen al zacht suizen. We komen aan op een open veld met bankjes, een perfecte plek voor de lunch. Na een broodje en een banaan lopen we snel verder. We merken aan de route dat de watervallen steeds dichterbij komen: we steken een aantal kleine bruggetjes over en ook de ondergrond wordt steeds natter. De honden hebben een goed ritme te pakken en zijn lekker op dreef, samen lopen we in een heerlijk tempo naar de watervallen. Daar aangekomen volgen we het pad omhoog. Via de kronkelende paden komen we steeds dichter bij het vallende water. Onderaan de watervallen is een heerlijk rustig plekje, het water klettert prachtig door de rotsen in een klein poeltje waar de honden in het heldere water kunnen zwemmen. Zelf vinden we het smeltwater iets te koud maar pootjebaden is toch heerlijk! Bijna dóór de watervallen lopen paden van stammen en bruggetjes van hout. Boven aangekomen hebben we een fantastisch uitzicht over de watervallen! Als we verder van de waterval aflopen raken we langzaam de bron van de waterval kwijt, dit komt omdat een deel van het water door de spleten en kieren van de berg ondergronds stroomt.

Wandelen met je hond in de Dolomieten

Winterwandeling?

Ook in de winter hebben we eens geprobeerd om bij de watervallen te komen. Helaas was de sneeuw toen zo dik dat dit geen optie was. Stiekem blijven we wel nieuwsgierig hoe de watervallen er in de winter bijliggen.. Dus wie weet gaan we het komend jaar toch weer proberen. Mocht het lukken dan zullen we jullie de foto’s zeker niet onthouden!

Wil jij ook een keer samen met ons op pad? Kijk dan eens op onze website. Ook op Facebook zijn we te vinden.

Wandelen met je hond in de Dolomieten

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!