Bergen Magazine 2016-5

Het volgende nummer van Bergen Magazine verschijnt omstreeks 9 december.

Wil je dit nummer niet missen, maar ben je nog geen abonnee? Kies dan als extra cadeau bij je abonnement 3 eerder verschenen nummers van Bergen Magazine, dan krijg je het winternummer ook thuis gestuurd.

1 jaar Bergen Magazine van € 29,95 voor € 22.50 + 3 cadeaus

Profiteer nu

Winter in bekende skigebieden

Ook voor stiltezoekers

  • Saas Fee (Zwitserland)
    Saas-Fee ligt in het Zwitserse Wallis. Het is een sfeervol, autovrij dorp (met een uitstekende busverbinding en een grote parkeerplaats), dat wordt omringd door vierduizenders waaronder de Allalinhorn, de Alphubel, de Täschhorn en de Dom.
  • Serre Chevalier (Frankrijk)
    Montgenèvre en Serre-Chevalier liggen in de Franse Hautes-Alpes. Het dorp Montgenèvre ligt op de Italiaanse grens, op de Col de Montgenèvre. Serre-Chevalier is niet één plaats, maar omvat het hele skigebied van Briançon tot en met Le Monêtier-les-Bains. Prachtig uitzicht op de bergen van het Massif des Écrins.
  • Alta Badia (Italië)
    Alta Badia in de Italiaanse Dolomieten is een ketting van dorpen in het Gadertal (Val Badia) tussen Brixen (Bressanone) in het noorden en het Sellamassief in het zuiden. Het skigebied van Alta Badia heeft vooral makkelijke pistes (blauw) en direct toegang tot vijfhonderd kilometer aan skipistes in de wijdere omgeving. Mogelijkheden om te sneeuwschoenwandelen zijn er, wondermooi en vrij van lawinerisico.

De betovering van Val Poschiavo

We bezoeken het wondere dal Val Poschiavo in Zwitserland. Het dal loopt van de Berninapas via Poschiavo naar Tirano. Verscholen tussen gletsjers, bergen en hellingen, is dit moeilijk bereikbare plaatsje een hemel voor de bergwandelaar. We liepen een vierdaagse trektocht door en boven Val Poschiavo

'Geestige' oorlogen

In de Frans-Italiaanse Alpen. We wandelen naar de forten hoog in de bergen op de grens tussen Frankrijk en Italië. 

Wat leeft er in een Bergbeek?

In elk nummer van Bergen Magazine kijken we naar het leven op een typische bergplek. In dit nummer kijken we naar het leven in en om een bergbeek. Specifieker gezegd, langs de oevers van de Arve, die van het Mont Blancmassief in Frankrijk door de Chablais naar het Meer van Genève meandert, waar hij zich in Zwitserland bij de Rhône voegt.

 


 

Dit nummer niet missen, maar nog geen abonnee? Kies dan als extra cadeau bij je abonnement 3 eerder verschenen nummers van Bergen Magazine, dan ontvang je dit nummer ook thuis! Hou onze Facebook-pagina in de gaten voor meer nieuwtjes over het komende nummer en schrijf je in voor onze nieuwsbrief om altijd op de hoogte te zijn van het laatste bergwandelnieuws!

1 JAAR VAN € 29,50 VOOR € 17,95 + CADEAU!