Bergen Magazine 2018-1

Bergen Magazine 2018 1

Het eerste nummer van Bergen Magazine 2018 verschijnt op 9 februari, maar daarin onder andere:

Collectors item: De allermooiste huttentochten in de Alpen:

  • Frankrijk
  • Italië
  • Oostenrijk
  • Zwitserland

Voor échte bergwandelaars bestaat er niets mooiers dan de Alpen te beleven door van hut naar hut te trekken. Spullen en kleren in de rugzak, zonnecrème en drinkfles of slangetje binnen handbereik en gaan met die banaan! Vooral die bijzondere momenten ’s ochtends vroeg en ’s avonds, als de laagstaande zon het landschap een warm bad geeft. Of door die regenbui, die onverwachten sneeuwstorm… Het hoort er allemaal bij. Gelukkig hebben de alpenverenigingen er in het verleden voor gezorgd dat er honderden bemande berghutten werden gebouwd, overal verspreid in de Alpen. Je zou zomaar de hele Alpenboog kunnen doorkruisen zonder één keer in een tent te hoeven slapen (da’s trouwens een feit; steeds meer lange afstandsroutes worden uitgezet die de bergketen van noord naar zuid of van oost naar west – of andersom – doorkruisen).

Wij zijn gek op huttentochten. 

Winterse trektocht in Nepal

De afgelopen jaren reisden Noes Lautier en Robert Eckhardt vier keer tussen november en februari naar Nepal Een trektocht maken in de wintermaanden bleek veel aangenamer dan ze dachten. De Nepalese jongens, met wie ze rondtrokken, waren bovendien opgetogen met dit kansje buiten het seizoen. Na de aardbevingen van 2015 hebben zij nog steeds onze steun nodig. Hier hebben we nog wat tips van insiders

Lecco
Geen stad ter wereld is zo nadrukkelijk door een groep klimmers op de kaart gezet als Lecco. Maar omgekeerd kan ook: door het harde leven in deze Noord-Italiaanse industriestad en de vele klimbergen vlakbij kon misschien juist hier de beroemdste klimmersclub van de wereld ontstaan.

Het komende nummer niet missen, maar nog geen abonnee? Neem vóór maandag 29 januari 16:00 uur een abonnement!

1 jaar Bergen Magazine van €29,95 voor €22,50 + 3 cadeaus