Home » Merken

Quechua

Het merk Quechua ontstond in 1997, aan de voet van de Mont-Blanc in Frankrijk. Lees meer over de geschiedenis van het merk aan de hand van markante gebeurtenissen, vanaf de oprichting tot op vandaag. 

1997 - Oprichting van het merk QUECHUA

Het merk Quechua ontstond in 1997 in Sallanches, in de Franse Haute Savoie. In die tijd werkte een team van 9 mensen in een tot kantoor omgevormde flat van 55 m², waar het artikelen ontwerpt, tekent en er de kleuren voor kiest. Nog geen jaar later, in het voorjaar van 1998, lagen alle artikelen van het bergsportmerk (artikelen voor trekking, klimsport, bergbeklimmen, skiën en snowboarden) al in alle Decathlon-winkels.

2002 - Quechua wordt een referentie in outdoor middens

5 jaar na zijn oprichting is Quechua uitgegroeid tot een toonaangevende speler op de outdoor markt. Het merk doet een beroep op erkende sporters om hun expertise bij te dragen in de ontwikkeling van innovatieve artikelen.

2005 - Lancering van de tent 2 Seconds 

"Ik droom van een tent die je in de lucht gooit en die zichzelf opzet", verduidelijkt een tester-gebruiker in 2003. Na vele maanden van hard werk zijn Jean François Ratel en zijn team erin geslaagd die uitdaging met succes af te ronden. Sinds 2005 is Quechua onophoudelijk blijven vernieuwen, met de technologieën Easy (gemakkelijk opvouwen), Illumin (binnenverlichting) en onlangs nog met Fresh & Black (vermindert de hitte en houdt de tent donker), waardoor je s' ochtends langer kunt slapen en de tent minder snel onaangenaam warm wordt.

www.quechua.nl
www.decathlon.nl

Uitrusting - 19 aug 2016

Voor iedereen die dit er lekker op uit wil trekken op bivak of met de tent in herfst, voorjaar of zomer, is de Forclaz 0° slaapzak van Quechua. Deze rode trekkingslaapzak is uitermate geschikt voor temperaturen rond de 0° graden. Dit is de "comforttemperatuur", en is de laagste temperatuur waarbij je in liggende houding het niet te koud of niet te warm hebt!

Winactie
Winnen - 1 jun 2016

Iedereen die wel eens kampeert heeft een mooie herinnering aan een kampeerplek: je bent onderweg in de bergen en je slaat je tent op een plek die zo mooi is, dat ie je altijd bij blijft. Wij zijn benieuwd naar jouw mooiste kampeerplek (al bezocht of in je fantasie)  en de twee mooiste reacties winnen een tent van Decathlon!

Reportage - 30 mei 2016

De pop-uptenten van Quechua zijn inmiddels een begrip onder buitensporters. Het merk beperkt zich echter niet tot tenten, maar heeft een complete productenlijn voor kampeerders en sportievelingen. Quechua is ontstaan uit passie voor de bergsport. Het merk startte in 1997 aan de voet van de Mont Blanc in Frankrijk.

Quecha quickhiker
Uitrusting - 9 jun 2006

Bij een Quecha-tent denk je aan de ronde opgooitentjes die in twee seconden staan. Deze Quickhiker Ultralight trekkingtent van Quecha heb je opgezet en afgebroken in amper één minuut. De buiten- en binnentent zijn voorgemonteerd. Doordat de bogen al aan de tent zijn bevestigd tegenover de tunnels, win je waardevolle tijd bij het opzetten.

Abonneren op Quechua