dutch mountain film festival 2023

13 premières op 13e editie Dutch Mountain Film Festival

Het Dutch Mountain Film Festival beleeft dit jaar zijn dertiende editie. En dus gaan er tijdens het bergfilmfestival dertien films in première.  Van 31 oktober tot 5 november 2023 kun je tijdens het Dutch Mountain Film Festival (DMFF) in Heerlen en Aken weer genieten van prachtige bergfilms. Net zoals bij de vorige edities, staan er daarnaast ook dans, theater, boeken en natuurlijk een beetje sport op het programma. 

Op het filmprogramma staan diverse bijzondere documentaires over de bergen en bergsporters. Van een kijkje in het leven van de (blinde!) wereldkampioen paraklimmen Kobe enbijzondere MTB-tochten, tot een heuse vaartocht over de Alpen en historische filmbeelden van een van de eerste beklimmingen van Mount Everest, een eeuw geleden. Bijzonder is de film ‘My Phantom’, van de Nederlandse bergbeklimster Line van den Berg, die dit voorjaar in de Alpen overleed. 

Maar er staan ook andere films op het programma, mooie stop-motion en animatiefilms, en fictieverhalen, zoals de beroemde verfilming van ‘De Acht Bergen’, naar het boek van Paolo Cognetti. Een bijzonder programmaonderdeel is de ‘Horror & Freak Friday’. Op vrijdag 3 november kun je nog even griezelen met horrorverhalen uit- en over de bergen. Het absolute toppunt daarvan is – waarschijnlijk – de film ‘Mad Heidi’. Een bewerking van het beroemde Zwitserse kinderverhaal, maar dan… anders… In dit verhaal ontpopt Heidi zich namelijk tot een bikkelharde vechtersbaas die Zwitserland bevrijdt van meedogenloze ‘kaasfascisten’. Een sterke maag is wel vereist. 


Geen nieuwtjes, vakantietips of winacties meer missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of volg ons op Facebook


Het hele filmprogramma is hier te vinden.

Naast films biedt het DMFF ook nog een breed scala aan andere activiteiten. Het festival opent met een bijzondere voorstelling, waarin dans, theater en bergsport samenkomen. Daarnaast zijn er tijdens het festival exposities. Zo wordt er bijvoorbeeldonder de noemer ‘Bergen en Boeken’ het hele festival lang aandacht besteed aan bijzondere boeken over de bergen en schrijvers. Uiteraard kan er ook nog wat gedaan worden. Er zijn wandel- en fietstochten door het Limburgse Heuvelland, maar ook grensoverschrijdende tochten, zoals de Summit2Summit Ride, van de hoogste top van Nederland naar de hoogste top van België, en een wandeltocht en trailrun van Aken naar Heerlen. 

\Meer weten over het Dutch Mountain Film Festival? Check DMFF.eu voor alle informatie over events, het filmprogramma en tickets.  

 

Meer inspiratie

Rubriek: 

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Lees hier welk biertje het beste bij jou past