dmff 2024

14e editie Dutch Mountain Film Festival begint bijna

Over een paar weken kan het weer: dagenlang genieten van de mooiste bergfilms en talloze andere activiteiten tijdens het Dutch Mountain Film Festival in Heerlen en Aken.

Van 5 tot 10 november 2024 kun je in Aken en Heerlen weer genieten van de mooiste bergfilms en allerlei leuke workshops, lezingen en andere activiteiten. In 2024 staan alle activiteiten in het teken van het thema Bergen en Bouwen. Een mooi thema, waar we allemaal wel ervaring mee hebben. Van kabelbanen en berghutten hoog op de berghellingen, tot mijnschachten en verkeerstunnels diep daar onder.

Meer dan honderd jaar oude film

Een bijzondere film die tijdens het DMFF draait, is de film Im Kampf mit dem Berge uit 1921, over een tocht in het Matterhorn-Monte Rosa-gebied. De meer dan een eeuw oude filmbeelden zijn sowieso al prachtig en bijzonder te noemen, maar wat deze vertoning extra speciaal maakt, is de muziek. De film is een stomme film, zonder geluid of muziek dus, maar voor deze vertoning is speciaal een soundtrack geschreven, die live wordt gespeeld.

De hele lijst met alle films die tijdens het DMFF gedraaid worden, vind je hier

Andere events tijdens het DMFF

Het festival heeft, zoals gewoonlijk, meer te bieden dan alleen de films. Er zijn workshops, presentaties en events waar je aan mee kan doen. Voor fietsliefhebbers zijn er een mountainbiketocht en een fietstocht waarbij je van de hoogste berg van (Europees) Nederland naar de hoogste berg van België fietst – en weer terug. Ook leuk: twee weken voor het festival, op 16 oktober, presenteert het DMFF de StauSeeSteig. Een wandelroute langs zeven stuwmeren in de directe omgeving van Aken. Deze route, inclusief gids, is de opvolger van de inmiddels bekende en populaire Dutch Mountain Trail. 

Meer weten over het Dutch Mountain Film Festival?

Meer inspiratie

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?