Le Sommet des Dieux

18 augustus in de bioscoop: Le Sommet des Dieux

Op 18 augustus 2022 is de film Le Sommet des Dieux in première in Nederlandse bioscopen in première gegaan. De animatiefilm vertelt het verhaal over een bijzondere zoektocht op de hoogste berg ter wereld. 

Het verhaal draait om reporter Fukamachi, die toevallig een oude camera vindt. Een camera die misschien wel van de legendarische bergbeklimmer Mallory is geweest. De vondst leidt tot een bijzondere zoektocht op het dak van de wereld, op 'de top van de goden'. 

Le Sommet des Dieux maakte deel uit van de officiële selectie van het Filmfestival van Cannes en won de César voor beste animatiefilm in Frankrijk. Op 18 augustus wordt Le Sommet des Dieux in Nederland uitgebracht door Lumière.

De film was officieel geselecteerd voor het filmfestival in Cannes en won inmiddels twee keer een prijs. De film won de Lumières Award en een César Award, beide in de categorie beste animatiefilm. 

De film, geregisseerd door Patrick Imbert, is gebaseerd op de gelijknamige Japanse manga die door Jiro Taniguchi en Baku Yumemakura is geschreven en getekend. Het verhaal verwijst naar de verdwijning van bergbeklimmers George Mallory en Andrew Irvine in 1924. De twee verdwenen tijdens hun poging om de als eersten de top van Mount Everest te bereiken. Door die verdwijning is nog altijd onbekend of de twee inderdaad de top hebben gehaald. De camera die Mallory bij zich droeg, zou uitsluitsel kunnen bieden. In de jaren 90 werd het lichaam van Mallory gevonden, maar de camera is nog altijd verdwenen. 

 

Meer inspiratie

Rubriek: 

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie.