Wandelen in Gran Canaria

2000 km wandelen op Gran Canaria

Wandelen in Gran CanariaGran Canaria staat vooral bekend om zijn warme zomers, mooie stranden en blauwe zee. Dat er op dit eiland voor 2.000 km aan wandelpaden ligt is vaak niet de reden dat toeristen hier vakantie gaan vieren. Om Gran Canaria als wandelbestemming op de kaart te zetten wordt er van 15 tot en met 22 september een wandelfestival georganiseerd. Wandelaars van over de hele wereld zullen door de bergen en valleien, over landelijke wegen, langs kleine dorpjes en in de natuur gaan lopen.

Gedurende het Gran Canaria wandel festival zijn er vijf verschillende wandelingen. De meeste wandelingen lopen door het Park Natural de Tamabada, het grootste natuurpark van Gran Canaria. Elke groep bestaat uit maximaal 25 personen.

Veel wandelroutes die op het eiland liggen volgen de oude koninklijke routes 'caminos reales' die aangelegd werden om het binnenland te ontsluiten. Een van de routes van het wandelfestival, 'Circuito Roque Nublo', voert door het vulkanische landschap en kronkelpaden door de bergen naar Roque Nuble, de Wolken Rots. Deze 67-meter hoge rots staat met zijn voet op een hoogte van 1813 meter in het geografisch centrum van het eiland. Een andere mogelijkheid 'Ruta Caldera de bandama' voert langs de Bandama krater, een van de belangrijkste vulkanische kenmerken van het eiland. Ook zijn er wandelingen die langs oude mijnen, weelderige begroeiing, watervallen verscholen in de vulkanische rotsen en dennenbossen lopen.

Meer informatie over de routes en het festival

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95) 

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling