Namaste

25 jaar begeleide bergsport in Vlaanderen en Nederland

Wanneer de Vlamingen Lut Vivijs en Jan Vanhees in 1991 starten met een berggidsenbureau slaan zij voor Vlaanderen en Nederland vrij onbekende wegen in. Nu 25 jaar later, leiden zij nog altijd dit mooie project dat liefhebbers van bergsport toelaat bijzondere ervaringen te beleven op een pakkende, actieve en vooral veilige manier.

Lut Vivijs en Jan Vanhees, bergsportmonumenten

Als “klimmend koppel” bezorgden zij België internationale uitstraling met de beklimming van de 8172m hoge Dhaulagiri 1, één van de 14 achtduizenders die onze aardbol rijk is. Lut was de allereerste vrouw die tot de top kon doorstoten. Samen waren zij wereldwijd het eerste koppel dat een berg van meer dan 8000m kon beklimmen. De audiëntie van het expeditie team bij wijlen koning Boudewijn van België benadrukte deze, voor die tijd uitzonderlijke prestatie.

Enkele jaren later studeert Jan af aan de gerenommeerde Franse berggidsenopleiding. Hij wordt de eerste Vlaming die het gerenommeerde internationaal erkend berggidsendiploma haalt. Als gevorderde 50+ers zijn zij tot vandaag heel actief in de bergsport.

Begeleide bergsport, een nieuw begrip in de lage landen

Het was baanbrekend werk om tegen de stroom in, bergliefhebbers uit de lage landen bekend te maken met de gedachte dat bergsport niet alleen weggelegd is voor doorgedreven amateursporters op zoek naar extreme uitdagingen. Het beeld dat tot dan het nogal uitgesproken machogehalte van de bergsport kleurde werd ondertussen grondig bijgewerkt.

Na 25 jaar werking blikken zij tevreden terug op een doortastende evolutie die meerdere duizenden geïnteresseerden op een veilige manier in contact kon brengen met de indringende schoonheid van de bergen en de uitdagende, avontuurlijke activiteiten die je er kan beoefenen. Bergsport is er nu voor iedereen.

Authentieke bergvakanties

Het authentieke karakter van een bergervaring hoeft niet altijd de beklimming van een nog onbeklommen berg te zijn. De authenticiteit kan evengoed vertaald worden in de manier waarop berggidsen het bergsportavontuur samen met de deelnemers beleven. Dat maakt net de opzet van Namaste Mountainguides succesvol en doordringend. Samen bergen beleven.

Zowel sportieve bergsportliefhebbers op zoek naar een uitdagende vakantie, gezinnen met kinderen vanaf 7 jaar en gemotiveerde bergsportfanaten uitkijkend naar een degelijke bergsportopleiding kunnen via hun berggidsenbureau de weg naar de bergen vinden. Met de Nepalese welkomstgroet ‘Namaste’ heten wij iedereen welkom. Wij hebben immers een Everest voor iedereen.

Veiligheid en passie op nummer één

Bergsport openen voor een groot publiek betekent ook geen toegevingen doen aan veiligheid. Uitsluitend gediplomeerde berggidsen met internationaal erkend diploma begeleiden de activiteiten. Een jarenlange doorgedreven opleiding staat borg voor hun vakmanschap. Vandaag staan hiervoor 5 gedreven berggidsen borg. Het is vooral hun passie voor bergsport die instaat voor veilig gedeeld avontuur.

Een nieuwe website voor nog meer toegankelijkheid

Met hun volledig vernieuwde website willen wij de bergsport nog gemakkelijker toegankelijk maken. De doordachte opbouw loodst alle geïnteresseerden eenvoudig door de verschillende mogelijkheden en geeft heel wat extra informatie over onderwerpen die met bergsport te maken hebben.

Meer op www.namaste-mountainguides.com

Meer informatie krijg je van Lut Vivijs en Jan Vanhees via jan@namaste-mountainguides.com of telefonisch via 0475 - 612820.

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden