Vindplaats Ötzi. (C) South Tyrol Museum of Acheology. Oskar Verant

25 jaar Ötzi in Zuid Tirol

Op 19 september is het 25 jaar geleden dat de ijsmummie Ötzi werd gevonden in de bergen van Zuid Tirol (Italië). Zuid Tirol staat stil bij het 25 jarig jubileum van deze vondst. Zo is er bijvoorbeeld een bijzondere hike onder leiding van bergbeklimmers Tamara Lunger en Lino Zani.

Ötzi de ijsmummie

In 1991 vonden twee Duitse bergbeklimmers menselijke resten in de Ötztaler Alpen. Eerst werd gedacht dat het om een recent slachtoffer, maar uit nader onderzoek bleek dat het ging om een lichaam van meer dan 5000 jaar oud. Daarmee was het de oudste ijsmummie die ooit gevonden werd in Europa. Daarmee ging er voor archeologen een schatkamer open aan kennis over de prehistorie in de Alpen.   

25 jarig jubileum Ötzi

Het 25 jarig jubileum van deze vondst wordt gevierd. Het museum ArcheoParc organiseert elke dinsdag hikes, waarbij je onder leiding van een gids door de bergen van de Ötztaler Alpen wandelt, op weg naar de vindplaats van Ötzi. Op 30  augustus is die hike extra speciaal. Dan wordt de hike begeleid door de bekende bergbeklimmers Tamara Lunger en Lino Zani. Van half juni t/m half oktober is de tocht te voet en van december t/m mei op de ski’s.

Voor de hike naar de vindplaats van Ötzi moet je je wel van te voren aanmelden. Informatie over de aanmelding vind je op de site van ArcheoParc 

Meer inspiratie

Ook leuk om te lezen: 

Landen en gebieden: 

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen

De Nieuwe Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 17,95) 

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen