2täler trail

2Täler Trail, een nieuwe langeafstandswandelroute door Oostenrijk

Ben je plannen aan het maken voor de komende bergzomer? Hou dan even je agenda in de gaten. In de zomer van 2018 opent er een nieuwe wandelroute in Oostenrijk: de ZweiTälerTrail. Een 90 kilometer lange route door het Defreggental en het Antholzertal.

Balkon van de Alpen

De route belooft gevarieerd te worden. Niet alleen maar door het hooggebergte, en niet alleen maar door de dalen, maar mooi daartussenin over wat de makers het ‘balkon van de Alpen’ noemen. Daardoor heb je uitzicht op de besneeuwde bergtoppen om je heen, maar ook op de dalen ver onder je.

Opening augustus 2018

De 91 kilometer lange route begint in Hopfgarten in het Defereggental en eindigt in Olang in Zuid-tirol. Onderweg leg je 7368 hoogtemeters af. Het hoogste punt van de route ligt op 2383 meter hoogte. Delen van de route zijn al open. Deeltrajecten die over al bestaande paden liepen, zijn al met elkaar verbonden. Op dit moment wordt er nog gewerkt aan de logistiek op de route. Denk dan bijvoorbeeld aan bagagevervoer, maar ook aan transport van en naar de route toe. De opening van het geheel staat gepland voor augustus 2018.

Wie meer wil weten over de route, kan meer informatie vinden op de website van de 2Täler Trail. Daar vind je ook GPS tracks en een gedetailleerde routebeschrijving.

Afbeelding:

Pixabay

 

Meer inspiratie

Ook leuk om te lezen: 

Landen en gebieden: 

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer