3 redenen om Bergen Magazine niet te missen

De eerstvolgende Bergen Magazine van 2015 verschijnt op 17 april in de winkels én in de brievenbus van onze abonnees. Nog geen abonnee? Profiteer dan voor 7 april van de superaanbieding om dit nummer niet te missen! Waarom wil je dit nummer niet missen? We geven je 3 redenen:

1. Hoe de Matterhorn de beroemdste berg ter wereld werd

Matterhorn gezien vanuit Zermatt. Foto Fenneke VisscherHalverwege de 19e eeuw is Zermatt een stil boerendorp in het Zwitserse kanton Wallis. Dat verandert als twee bergbeklimmers, de Brit Edward Whymper en de Italiaan Jean-Antoine Carrel, een race beginnen naar de top van de Matterhorn. Het verhaal van die tocht, dat twee keer is verfilmd, spreekt zo tot de verbeelding dat zowel Zermatt als de Matterhorn wereldberoemd worden.

In deze special over de Matterhorn en Zermatt: over hoe het dorp groot geworden is dank zij het alpinisme, over wat er nou echt is gebeurd tijdens die Whymper-expeditie en een geologisch duidend stukje over de 'horn', hoe een dergelijke bergvorm ontstaat dank zij de werking van erosie en verwering. En natuurlijk geven we je deze Bergen Magazine een paar prachtige wandeltips om te wandelen in Zermatt en rondom de Matterhorn.

2. Doen: voorjaarswandelen in de Vooralpen

Almhütten am Teichlboden. TVB Pyhrn-Priel SulzbacherIn het Zwitserse kanton Fribourg, de Kalkalpen van Oberösterreich en het Franse Pays de Buëch in het zuidoosten van de Hautes-Alpes begint de lente vroeg. De groene toppen en uitbundige bloemenweiden lonken naar rustzoekende bergwandelaars. Wij nemen je mee naar de mooiste plekjes.

3. Wat leeft er in een bergmeer?

Bergmeer Le Golliet. Foto Simone van Velzen

De Aiguilles Rouges in de Franse Alpen zijn een uitermate fotogeniek massief en als wandelaar kom je ogen te kort. Maar kijk ook eens naar beneden: wat speelt er zich in en rond het water af, dat hier zo overvloedig aanwezig is?

En daarnaast vind je uiteraard ook de winnaars van Matterhorn/Mammut-fotowedstrijd en nog heel veel ander nieuws en reportages uit de bergen!

Mis dit nummer niet!

En laat je NU verleiden voor een abonnement op Bergen Magazine.  1 jaar slechts € 22,50 én kies twee cadeaus!

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden