Hangbrug in Zwitserland. Afbeelding: pixabay.com

366 meter lange hangbrug ontstaat bij Davos

Het moet de langste hangbrug in het Zwitserse kanton Graubünden worden: De gemeente Davos plant een 366 meter lange hangbrug die twee populaire wandelwegen met elkaar moet verbinden. De nieuwe brug moet de toeristische aantrekkingskracht van Davos gaan versterken.

Een toverbrug voor Davos

De lokale thinktank ‘Wildmannli Tafel uf Tafaas’, die progressieve projecten in Davos ondersteunt, heeft het project bedacht onder de werknaam ‘Zaubersteg’ (toverbrug). De naam is een zinspeling van het boek ‘Zauberberg’, een door de Duitse auteur Thomas Mann geschreven literatuur-klassiek die ook in Davos speelt.

Het doel van de nieuwe brug

Hangbruggen zijn op dit moment een ware trend in toeristische berggebieden. Toeristen houden van de spanning die een korte wandeling hoog over de grond, over dunne houten planken en smalle draden, oplevert. En zulke bruggen krijgen vaak snel grote bekendheid bij toeristen. De huidig langste hangbrug in Zwitserland en ter wereld is de Europabrug bij Zermatt.

Die lengte overtreft de hangbrug bij Davos niet, maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door de hoogte. De brug bij Davos is 25 meter hoger dan de Europahangbrug bij Zermatt. Dat betekent dat wandelaars op 116 meter hoogte over het dal lopen. Met de brug snij je 3 km af, als je de Top van de Schiahorn of de Strelapass wilt bereiken. Omdat de tot nu toe gescheiden maar zeer populaire bergwegen ‘Strela’ en ‘Höhenweg Davos’ daardoor een directe verbinding krijgen. En ook de ‘9-Alpen-Toer’ kan van de nieuwe brug profiteren.

Zaubersteig ook voor skiërs

De brug is zo ontwikkeld, dat niet alleen wandelaars maar ook mountainbikers de brug kunnen oversteken. En niet alleen in de warme seizoenen, maar ook in de winter. Misschien wordt de brug daardoor ook voor wintersporttoeristen belangrijk. Als alles volgens plan verloopt, kan de bouw rond 2019 beginnen, dan zou de brug in 2021 klaar moeten zijn.   

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen