Charles Kuonen Hangebrucke

Langste hangbrug ter wereld wint twee prijzen

Deze zomer ging de langste voetgangershangbrug ter wereld open in Randa in Zwitserland. De bijna 500 meter lange Charles Kuonen hangbrug is niet alleen de langste hangbrug, maar heeft ook nog eens twee prijzen gewonnen.

De Charles Kuonen hangbrug won tweemaal een Sommer-Award van de organisatie Skiareatest. De aannemer die de brug gebouwd heeft, kreeg een prijs in de categorie ‘technische productontwikkeling’. De brug werd geroemd om het mooie ontwerp, dat mooi in het landschap past. De gemeente Randa, eindverantwoordelijk voor het project, kreeg de hoofdprijs in de categorie “Idee & Umsetzung”.

De langste hangbrug ter wereld

De Charles Kuonen hangbrug hangt 85 meter boven het Grabengufer bij het Mattertal. Met een lengte van 494 meter is de voetgangersbrug volgens het Guinness Book of Records de langste ter wereld. De brug werd gebouwd als vervanging voor de Europabrug die beschadigd raakte door lawines. Dat betekent dat wandelaars op de Europaweg weer de Grabengufer op hoogte kunnen oversteken. Vanaf Zermatt is de brug in zes tot zeven uur wandelen te bereiken. Vanuit Grächen doe je er net zo lang over. Vanuit Randa doe je ongeveer tweeënhalf uur over de wandeling.

De brug is gratis toegankelijk, maar wandelaars moeten geen last hebben van hoogtevrees! 

Skiareatest

De prijzen van Skiareatest worden elk jaar uitgereikt aan bergsportgebieden die topkwaliteit bieden. Al 23 jaar voert de organisatie met mystery guests tests uit in de bergsportgebieden in de Alpen.

 

Bronnen:

Afbeelding:

© Valentin Flauraud, via Zermatt Tourismus

 

Meer inspiratie
Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden