Wintersporten

7 tips voor unieke winterse activiteiten in de bergen

"Skiën is natuurlijk fantastisch. Ik geef al jaren les op de Oostenrijkse pistes en elke keer met evenveel plezier. En zodra er een dikke laag poeder is gevallen is een snowboard ook goddelijk om mee naar beneden te knallen. Maar er zijn veel meer mogelijkheden in de skigebieden van Europa." - Gijs Hardeman.

In Noorwegen klikten we de hakken los en waagden we ons op telemarkski’s. In Frankrijk hingen we op de latten achter een paard en zweefden we, ingepakt in de dikste wetsuit die er op de markt te vinden is, onder het ijs van wak naar wak. In Oostenrijk sloten we af met een zoektocht naar onversneden poeder. Toerskiën is al te gek, de beloning nog mooier. Kijk op je volgende wintersportbestemming dus even in die toeristenbrochure die je in elk café vindt. Dikke kans dat je één van deze activiteiten kan doen. Kortom: doe eens gek! 

Foto's Gijs Hardeman en Eelco Hofstra

 

In Bergen Magazine zetten we eerder al 7 zomerse bergactiviteiten op een rijtje, maar in de winter is er natuurlijk ook van alles te doen naast skiën en snowboarden. Gijs Hardeman hield zijn ogen open en stapte eens weg van het gebaande witte pad.

Deze reportage helemaal lezen?

De 7 winterse activiteiten met pit vind je in komende Bergen Mazine. Profiteer vóór 18 november van onze superaanbieding, dan ontvang je dit nummer eind november in de bus.

Mis dit nummer niet!

Foto's Gijs Hardeman en Eelco Hofstra

Foto's Gijs Hardeman en Eelco Hofstra

Foto's Gijs Hardeman en Eelco Hofstra

Bestel nu een abonnement! 

Meer inspiratie

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95) 

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?