Extreme sporten

Everesting
Nieuws - 26 mei 2020

Fietsend de Mount Everest op. Dat kan natuurlijk niet, maar tóch is het een grote uitdaging onder professionele wielrenners. Maar hoe?

kitchenclimbing
Nieuws - 31 mrt 2020

Ook professionele bergbeklimmers zitten thuis. Gelukkig zijn bergbeklimmers razend creatief en verzinnen ze allerlei capriolen om thuis in vorm te blijven.

Degrees north
Nieuws - 24 mrt 2020

De documentaire Degrees North over drie freeriders die de ongerepte bergen van Alaska willen bedwingen, staat nu op YouTube.

Nirmal Purja Project Possible
Nieuws - 29 okt 2019

Nirmal Purja heeft alle 14 bergen van meer dan 8000 meter hoog beklommen, in minder dan zeven maanden tijd. Een waar wereldrecord.

skien lhotse
Nieuws - 28 okt 2019

​Skiën met uitzicht op de Mount Everest, dat deden Hilaree Nelson en Jim Morrison op 30 september 2018. Via het Lhotse Couloir gleden ze naar beneden.

Nirmal Purja Project Possible
Nieuws - 7 okt 2019

​De veertien hoogste bergtoppen van de planeet in één jaar beklimmen. Dat lijkt een haast onmogelijke opgave, maar Nirmal Purja doet een poging.

Skydiven in Catalonië
Vakantietip - 1 okt 2019

​Catalonië vanuit de lucht ontdekken is een fascinerende reis waarbij je zowel de toppen van de Pyreneeën als de idyllische kustplaatsjes kan bewonderen.

Wouter Huitzing Dragons Back
Nieuws - 14 mei 2019

De spanning in de bergen van Wales stijgt, daar vindt vanaf 20 mei 2019 Dragons Back Race plaats. 6 Belgen en 7 Nederlanders doen mee!

David Lama Lunag Ri
Nieuws - 29 nov 2018

Alpinist David Lama heeft als eerste mens de Nepalese berg Lunag Ri beklommen. En of dat nog niet indrukwekkend genoeg was: hij deed het alleen!

Karel Sabbe Appalachian Trail
Nieuws - 30 aug 2018

​De Belgische ultrarunner Karel Sabbe heeft een wereldrecord gevestigd op de lange-afstandsroute de Appalachian Trail.

Red bull lange weg
Nieuws - 25 apr 2018

In maart vertrokken zeven bergsporters voor een race tegen de klok dwars door de Alpen, voor de Red Bull Lange Weg. En in recordtijd zijn ze aangekomen.

Mammut Eiger Extreme
Nieuws - 13 dec 2017

Klimmers zijn een vreemde diersoort. In de herfst vragen ze zich af wat ze nog kunnen doen als de rotsen te koud en nat zijn om te klimmen, maar er ook nog niet koud genoeg is voor een goede winterse tocht op de lange latten of een harde ijsklimsessie.

Pagina's

Abonneren op Extreme sporten