Extreme sporten

canyoning
Reportage - 21 aug 2022

Soms kom je in de bergen mensen met wetsuits tegen. Geen standaard bergwandel-uitrusting. Zij doen waarschijnlijk aan canyoning. Maar wat is dat?

Phortse
Nieuws - 14 jan 2021

Sinds eind vorig jaar kan de 5.726 meter hoge Luza Peak in Nepal van het lijstje van onbeklommen bergen afgestreept worden. De klim werd volbracht door een drie sherpa’s genaamd Pemba Sharwa Sherpa, Urken Sherpa en Lhakpa Gyaljen Sherpa. Na een week-lange expeditie wisten zij eindelijk als eerste de top van Luza Peak te bereiken.

Everesting
Nieuws - 26 mei 2020

Fietsend de Mount Everest op. Dat kan natuurlijk niet, maar tóch is het een grote uitdaging onder professionele wielrenners. Maar hoe?

kitchenclimbing
Nieuws - 31 mrt 2020

Ook professionele bergbeklimmers zitten thuis. Gelukkig zijn bergbeklimmers razend creatief en verzinnen ze allerlei capriolen om thuis in vorm te blijven.

Degrees north
Nieuws - 24 mrt 2020

De documentaire Degrees North over drie freeriders die de ongerepte bergen van Alaska willen bedwingen, staat nu op YouTube.

Nirmal Purja Project Possible
Nieuws - 29 okt 2019

Nirmal Purja heeft alle 14 bergen van meer dan 8000 meter hoog beklommen, in minder dan zeven maanden tijd. Een waar wereldrecord.

skien lhotse
Nieuws - 28 okt 2019

​Skiën met uitzicht op de Mount Everest, dat deden Hilaree Nelson en Jim Morrison op 30 september 2018. Via het Lhotse Couloir gleden ze naar beneden.

Nirmal Purja Project Possible
Nieuws - 7 okt 2019

​De veertien hoogste bergtoppen van de planeet in één jaar beklimmen. Dat lijkt een haast onmogelijke opgave, maar Nirmal Purja doet een poging.

Skydiven in Catalonië
Vakantietip - 1 okt 2019

​Catalonië vanuit de lucht ontdekken is een fascinerende reis waarbij je zowel de toppen van de Pyreneeën als de idyllische kustplaatsjes kan bewonderen.

Wouter Huitzing Dragons Back
Nieuws - 14 mei 2019

De spanning in de bergen van Wales stijgt, daar vindt vanaf 20 mei 2019 Dragons Back Race plaats. 6 Belgen en 7 Nederlanders doen mee!

David Lama Lunag Ri
Nieuws - 29 nov 2018

Alpinist David Lama heeft als eerste mens de Nepalese berg Lunag Ri beklommen. En of dat nog niet indrukwekkend genoeg was: hij deed het alleen!

Karel Sabbe Appalachian Trail
Nieuws - 30 aug 2018

​De Belgische ultrarunner Karel Sabbe heeft een wereldrecord gevestigd op de lange-afstandsroute de Appalachian Trail.

Pagina's

Abonneren op Extreme sporten