Alpe d'Huez

8000 fietsers beklimmen Alpe d’Huez

Alpe d'HuezEen recordaantal fietsers staan vandaag aan de voet van de Alpe d'Huez om de beroemde berg te trotseren voor het Alpe d'HuZes evenement. Alle deelnemers willen zoveel mogelijk sponsorgeld ophalen voor de bestrijding van kanker. Vorig jaar werd er al twintig miljoen euro opgehaald en er is een grote kans dat dit record wordt verbroken.

6 juni starten 3000 fietsers en 7 juni nog eens 5000. Donderdag wordt bekend gemaakt hoeveel de fietsers hebben opgehaald met hun klim richting de 1860 meter hoge top van de Franse berg. Het sponsorgeld wordt niet alleen besteed aan de bestrijding van kanker, maar ook om de kwaliteit te verbeteren van mensen die lijden aan de ziekte. Sinds de eerste editie in 2006 heeft het evenement al ruim 42 miljoen euro opgebracht. Om zoveel mogelijk sponsorgeld op te halen moeten alle deelnemers zelf de kosten van het evenement betalen. Op deze manier gaat iedere gesponsorde euro naar het goede doel.

"Met dit geld financiert Alpe d'HuZes onderzoek, projecten en diensten die in lijn zijn met de missie: 'Anderen faciliteren en inspireren om goed, gelukkig en gezond te leven met kanker'." Op de website opgevenisgeenoptie.nl vind je een overzicht van alle lopende, goedgekeurde en geplande projecten die Alpe d'HuZes steunt. De organisatie werkt samen met de KWF Kanker Bestrijding en wil benadrukken dat al het gedoneerde geld naar het goede doel zal gaan.

De fietsroute van de Alpe d'Huez is natuurlijk mede zo bekend geworden door de Tour de France. De beklimming van de Franse berg is een van de bekendste etappes met enorm veel haarspeldbochten. De tour kan gewonnen of verloren worden op deze col. Tijdens het Alpe d'Huzes evenement kunnen deelnemers in hun eentje of in teamverband zes keer op één dag de berg beklimmen. Vele mensen gaan 6 en 7 juni de berg op fietsen om tegen kanker te vechten, voor zichzelf of voor een ander.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!