Kilimanjaro. Foto Birger Kühnel

84-jarige beklimt Kilimanjaro als recordpoging

Kilimanjaro. Foto Birger KühnelEen 84-jarige man uit Washington wil in het Guinness Book of Records komen als de oudste persoon die de Kilimanjaro gaat beklimmen. Via de Machame-route wil Richard Byerley samen met twee kleinkinderen de hoogste berg van Afrika bedwingen.

Byerly heeft als oefening voor zijn recordpoging Mount Whitney in Californië beklommen en Mount Rainier in Washington. Zijn vrouw beklom de Kilimanjaro dertig jaar eerder. Byerly vindt het nu hoog tijd worden dat hij Afrika's hoogste berg ook beklimt.

De oudste man die nu de Kilimanjaro beklommen heeft is de 82-jarige professor George Solt uit Engeland. Hij deed zijn recordpoging in de zomer van 2010. De 87-jarige Fransman Valtee Daniel zou ook de Kilimanjaro beklommen hebben en daarmee de oudste man zijn, maar zijn poging wordt niet erkend door het Guinness Book of Records.

De Haarlemse Yvet Renkema is pas terug van een tocht naar Afrika. Zij is pas elf jaar oud, maar ze slaagde erin om samen met haar ouders de Kilimanjaro te beklimmen. Ze is daarmee niet de jongste persoon die de Kilimanjaro beklom. Dat was Keats Boyd uit Los Angeles. Hij was zeven jaar oud, officieel drie jaar te jong om de berg te mogen beklimmen. 

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webreactie.