Wijn foto Jenny Downing

Acht weken lang wijn drinken in de bergen

Wijn foto Jenny DowningZuid-Tirol/Süd Tirol in Italië staat van 18 mei tot 16 juni in het teken van de Weinstrasse-weken. Vijftien wijndorpen die rondom het Weinstrasse gebied liggen, organiseren acht weken lang wijnevenementen tussen de Zuid-Tiroolse bergen.Op het programma staan wijnproeverijen, wijn- en fietsdagen, themadagen, rondleidingen door wijngaarden en wijnkelders en lekker eten. Echte wijnliefhebbers reizen in het begin van de zomer af naar Zuid-Tirol voor een van deze vele evenementen. De Weinstrasse-weken gaan van start met de Bozen Wine Tasting en gaan daarna verder met diverse evenementen als de Tiroolse Pinoit Noir dagen en de wijn & fietsdag. Op 16 juni wordt het evenement afgesloten met de Night of the Cellars, wat een unieke kans is om inzicht te krijgen in de verscheidenheid van wijnkelders en hun unieke wijnen.

Lijkt acht weken wijn drinken in het mooie Zuid-Tirol je wel wat en heb je een iPad, iPhone of Androidtoestel, dan kan je gebruik van een nieuwe applicatie die speciaal is ontwikkeld voor de Weinstrasseweken. De applicatie maakt je wegwijs in de vele wijnroutes, wijngaarden en –dorpen, evenementen en wijnkelders.

Wijnbouw in Zuid-Tirol


Wijnbouw heeft in Zuid-Tirol een eeuwenoude traditie. De Reto-Romanen, die zich 800 voor Christus in het Alpengebied vestigden, verbouwden al wijn in pergola’s. De druivensoorten Gewürztraminer, Lagrein en Vernatsch zijn in Zuid-Tirol ontstaan en leveren buitengewoon smaakvolle wijnen op. De wijnroute Strada del Vino langs de rivier Adige/Etsch begint in het dorp Nalles/Nals ten noordwesten van de provinciehoofdstad Bolzano/Bozen. Daarvandaan slingert de route door de gebieden L’Oltradige/Überetsch en la Bassa Atesina/Unterland naar het dorp Salorno/Salurn op de grens met de Italiaanse provincie Trentino.Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?