Het skigebied Montafon in Voralberg in Oostenrijk

ADAC test skigebieden in de Alpen

Het skigebied Montafon in Voralberg in OostenrijkDe ADAC Ski Guide 2011-2012 is weer verschenen. De Duitse verkeersorganisatie heeft voor de vijfde keer skigebieden in de Alpen beoordeeld in verschillende categorieën: stijger, alpineskiën, kindvriendelijk, en langlaufen/noords skiën. Vooral Oostenrijk en Zwitserland kwamen goed uit de test.

De stijger van het seizoen is het skigebied Montafon in Voralberg, Oostenrijk. Dit heeft het gebied te danken aan de miljoeneninvestering om het bergmassief Silvretta te verbinden met het Hochjochgebied.

In de categorie alpineskieën is het Italiaans-Zwitserse gebied Matterhorn Ski Paradise als beste getest. Het gebied heeft namelijk een uniek berglandschap en wintersporters worden er getrakteerd op 300 kilometer aan piste.

Het Stubaital in Oostenrijk kwam, net als vorig jaar, als beste uit de test in de categorie kindvriendelijk. Er is op de gletsjer veel te doen voor kinderen en kinderen onder de tien jaar mogen zelfs gratis skiën in het Stubaital.

Langlaufers kunnen hun hart ophalen in het skigebied Engadin St.Moritz in Zwitserland. Dit heeft het gebied te danken aan het uitgebreide netwerk van loipes van 190 kilometer en er is een Noords centrum. 

Meer inspiratie
Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95) 

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?