Alpenclub SAC presenteert Suisse Alpine 2020

De Zwitserse Alpenclub SAC gaat een flinke digitaliseringsslag maken. Het project Suisse Alpine 2020 moet er volgens de SAC voor zorgen dat de Zwitserse Alpenclub bij de tijd blijft en meegaat met alle digitale ontwikkelingen. Onderdeel van het project wordt een nieuw digitaal interactief tochtplanningsplatform. Het platform wordt geintegreerd in de site van de SAC en wordt gevuld met 10.000 routes voor bergwandelingen, sneeuwschoenwandelingen skitouren en klimtochten.

Suisse  Alpine flinke investering

Het project Alpine Suisse 2020 gaat de Alpenvereniging naar schatting 7.8 miljoen Zwitserse Franc kosten. De vereniging wordt daarbij ondersteund door de Zwitserse overheid, die een financiële bijdrage aan het project levert. Die investering is het volgens de SAC waard. Volgens de verwachtingen wordt het niet alleen makkelijker om je tochten te plannen via het platform. Ook de hutten aan de routes zullen gaan profiteren van de verbeterde online zichtbaarheid en de verbeterde boekingsmogelijkheden.

Tochtenplanner in 2018 online

In 2018 moet het eerste deel van het platform online gaan op de site van de SAC. Als eerst met een zomerse variant, in de winter krijgt het platform een winters tintje. De basisinformatie wordt gratis toegankelijk. Meer gedetailleerde informatie van het platform zullen tegen betaling beschikbaar zijn. 

Meer inspiratie

Ook leuk om te lezen: 

Landen en gebieden: 

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?