Le Brevent. Foto: Patrick Nouhailler (Flickr)

Basejumpers vliegen door Alpen met 170 km/u

De twee basejumpers Laurent Frat en Sam Hardy zijn van de 2.525 meter hoge berg Le Brévent gesprongen. Gekleed in speciale 'wingsuits' doken ze met een snelheid van 170 km per uur naar beneden.

Wingsuit-basejumpers

De berg Le Brévent, in de Franse Alpen, staat hoog op het lijstje van wingsuit-basejumpers. Jaarlijks wagen honderden parachutisten zich aan de gevaarlijke sprong waarbij ze zeer dicht langs rotsen scheren en door kloven vliegen. De populaire sprong heeft al verschillende dodelijke ongelukken tot gevolg gehad.

Frat en Hardy hebben hun sprong vastgelegd op film, wat spectaculaire beelden heeft opgeleverd. Die beelden kun je in onderstaande video bekijken.

Wingsuit

Een wingsuit is een soort jumpsuit met 'vleugels' waardoor het oppervlakte van het lichaam wordt vergroot. Hierdoor vallen basejumpers niet alleen langzamer, maar ontwikkelen ze een een grote voorwaartse snelheid. Voor elke meter die ze vallen, vliegen ze drie meter naar voren. Dat maakt het mogelijk om langs bergwanden te scheren en door kloven te vliegen.

Een wingsuit heeft ook een parachute, zodat de basejumper onder aan de berg weer veilig kan landen.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen