Mount Everest

Belangrijke literatuurprijs voor boek over Mount Everest

Mount EverestWade Davis, antropoloog en ontdekkingsreiziger bij de National Geographic Society, heeft met het boek Into the Silence: The Great War, Mallory and the Conquest of Everest de prestigieuze Samuel Johnson Prize voor het beste Britse non-fictie boek gewonnen.

Davis wint daarmee 20.000 pond (ca. 25.000 euro). Hij schreef het boek op basis van tien jaar onderzoek naar de expedities van de Britse bergbeklimmer George Mallory om de Mount Everest te beklimmen.Wade Davis“Dit fascinerende historische verhaal over een groot avontuur slaagt erin een nieuw licht te werpen op een bekende gebeurtenis,” aldus de jury. “Wade’s zorgvuldig gebruik van bronnen en aandacht voor detail, gecombineerd met zijn talent om verhalen te vertellen en zijn vermogen om zich in te leven in de mensen over wie hij schrijft, maken dat dit een verhelderend en aangenaam boek is.”

Het boek is in het Nederlands vertaald en bij De Bezige Bij uitgegeven als Mallory. De Eerste Wereldoorlog en de verovering van de Mount Everest. Davis heeft al meerdere publicaties en prijzen op zijn naam staan, vooral over zijn eigen ontdekkingsreizen.

Lees meer over de prijs.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden