Azië

Azië

Nirmal Purja Project Possible
Nieuws - 7 okt 2019

​De veertien hoogste bergtoppen van de planeet in één jaar beklimmen. Dat lijkt een haast onmogelijke opgave, maar Nirmal Purja doet een poging.

problemen mount everest
Nieuws - 27 mei 2019

De beklimming van de Mount Everest wordt alsmaar populairder. En dat levert problemen op. De afgelopen week was het zo druk op de berg, dat in de beruchte zone des doods files ontstonden.

sporen van de yeti
Nieuws - 30 apr 2019

Bestaat de Yeti dan toch? In de bergen van Nepal zijn volgens het Indiase leger pootafdrukken van de Yeti gevonden.

Everest gesloten
Nieuws - 19 feb 2019

​In de strijd tegen het afval op de flanken van Mount Everest, heeft China drastische maatregelen genomen. Het basiskamp aan de Tibetaanse kant is dicht .

Project 5 Peaks
Reportage - 7 dec 2018

Project 5 Peaks is een avontuur met als doel de vijf hoogste bergen van Centraal Azië te beklimmen. Wie die toppen bedwingt, verdient de Snow Leopard Award

Archeologische opgraving Tibet
Nieuws - 5 dec 2018

Het Tibetaans Hoogland is al veel langer bewoond dan we dachten, dat blijkt uit archeologisch onderzoek. 30.000 jaar geleden leefden er al mensen.

Zonder benen op de Mount Everest
Nieuws - 16 mei 2018

​Een nieuwe bizarre prestatie op de Mount Everest. Een Chinese bergbeklimmer zonder benen, wist succesvol de top te bereiken.

k2
Nieuws - 27 feb 2018

​Een Poolse bergbeklimmer probeert naar verluid solo de K2 te beklimmen. De klimmer zou in zijn eentje op pad zijn gegaan na een ruzie in het basiskamp.

wintertrekking Nepal
Reportage - 7 feb 2018

Nepal is een klein land, maar groot in hoge bergen. De klassieke trekkingseizoenen in Nepal zijn het voorjaar (maart-mei) en het najaar (oktober-november).

Nuptse
Nieuws - 30 okt 2017

​Een Frans team van bergbeklimmers heeft een nieuwe route op de berg Nuptse gevonden. Het team beklom de berg via de zuidelijke helling.

Wandelroute Olympische Spelen PeongChang
Nieuws - 23 okt 2017

Een 132 kilometer lange wandelroute verbindt de speelsteden van de Olympische Winterspelen in Zuid Korea. Een route langs cultuur en geschiedenis van Korea

Ueli Steck. Foto: Facebook Ueli Steck
Nieuws - 1 mei 2017

​De beroemde Zwitserse bergbeklimmer Ueli Steck is 30 april 2017 omgekomen bij een valpartij hoog in de Himalaya. Steck was daar een expeditie naar de Lhotse en de Everest aan het voorbereiden. 

Pagina's

Abonneren op Azië