Azië

Azië

Afval mount everest
Nieuws - 22 nov 2021

Grote klimexpedities naar de hoogste bergen ter wereld veroorzaken veel afval op de bergen. Een inititatief van bergbeklimmers moet dat veranderen.

k2 winterbeklimming
Nieuws - 18 jan 2021

Op 16 januari is er geschiedenis geschreven; de top van de beruchte K2-berg is voor het eerst bereikt tijdens de winter. Een Nepalees team haalde de top.

Mount Everest succes
Nieuws - 31 aug 2020

Wetenschappers zijn er over uit: wie nu de Everest beklimt, heeft meer kans op slagen dan vroeger. Veel meer klimmers halen met succes de top.

hoe hoog is mount everest
Nieuws - 8 jun 2020

Hoe hoog is de hoogste berg ter wereld? Nieuw onderzoek moet vaststellen hoe hoog de Mount Everest is.

visum nepal
Vakantietip - 26 mrt 2020

Nepal is natuurlijk hét bergbeklimmerswalhalla. Je vindt er natuurlijk de iconische achtduizenders, met als hoogtepunt natuurlijk Mount Everest.

skien lhotse
Nieuws - 28 okt 2019

​Skiën met uitzicht op de Mount Everest, dat deden Hilaree Nelson en Jim Morrison op 30 september 2018. Via het Lhotse Couloir gleden ze naar beneden.

Nirmal Purja Project Possible
Nieuws - 7 okt 2019

​De veertien hoogste bergtoppen van de planeet in één jaar beklimmen. Dat lijkt een haast onmogelijke opgave, maar Nirmal Purja doet een poging.

problemen mount everest
Nieuws - 27 mei 2019

De beklimming van de Mount Everest wordt alsmaar populairder. En dat levert problemen op. De afgelopen week was het zo druk op de berg, dat in de beruchte zone des doods files ontstonden.

sporen van de yeti
Nieuws - 30 apr 2019

Bestaat de Yeti dan toch? In de bergen van Nepal zijn volgens het Indiase leger pootafdrukken van de Yeti gevonden.

Everest gesloten
Nieuws - 19 feb 2019

​In de strijd tegen het afval op de flanken van Mount Everest, heeft China drastische maatregelen genomen. Het basiskamp aan de Tibetaanse kant is dicht .

Project 5 Peaks
Reportage - 7 dec 2018

Project 5 Peaks is een avontuur met als doel de vijf hoogste bergen van Centraal Azië te beklimmen. Wie die toppen bedwingt, verdient de Snow Leopard Award

Archeologische opgraving Tibet
Nieuws - 5 dec 2018

Het Tibetaans Hoogland is al veel langer bewoond dan we dachten, dat blijkt uit archeologisch onderzoek. 30.000 jaar geleden leefden er al mensen.

Pagina's

Abonneren op Azië