Azië

Azië

Nuptse
Nieuws - 30 okt 2017

​Een Frans team van bergbeklimmers heeft een nieuwe route op de berg Nuptse gevonden. Het team beklom de berg via de zuidelijke helling.

Wandelroute Olympische Spelen PeongChang
Nieuws - 23 okt 2017

Een 132 kilometer lange wandelroute verbindt de speelsteden van de Olympische Winterspelen in Zuid Korea. Een route langs cultuur en geschiedenis van Korea

Ueli Steck. Foto: Facebook Ueli Steck
Nieuws - 1 mei 2017

​De beroemde Zwitserse bergbeklimmer Ueli Steck is 30 april 2017 omgekomen bij een valpartij hoog in de Himalaya. Steck was daar een expeditie naar de Lhotse en de Everest aan het voorbereiden. 

Nieuws - 13 mrt 2017

​Ondanks dat de Nepalese overheid maatregelen neemt om recordpogingen op de Mount Everest tegen te gaan, is er toch nog een hoogbejaarde bergbeklimmer die naar het dak van de wereld wil. Als alles goed gaat, heeft de Nepalees Min Bahadur Sherchan straks het leeftijdsrecord op de de hoogste berg ter wereld op zijn naam staan.

Nieuws - 9 jan 2017

Een verzameling van 19 hand- en voetafdrukken is gevonden op een berg in vlakbij de Tibetaanse hoofdstad Lhasa. De afdrukken zijn gevonden in kalksteen, op een locatie ruim vier kilometer boven de zeespiegel. Volgens onderzoek zijn de gevonden hand- en voetafdrukken tussen de 7,400 en 12,700 jaar oud.

Phu Chi Fa, a National Forest Park. foto นิภาภรณ์ วันทอง via wikimedia commons
Nieuws - 19 dec 2016

De Thaise overheid gaat het maken van selfies op hoge kliffen en bergtoppen verbieden. Veel toeristen halen gevaarlijke capriolen uit voor de perfecte selfie. Met het verbod op het maken van selfies op hoge kliffen en bergtoppen, hoopt de Thaise overheid een einde te maken aan die gevaarlijke situaties.

Reisverhaal - 14 dec 2016

In de voorbije jaren werd de Mount Everest meerdere keren getroffen door grote lawines. Bergbeklimmers én de Sherpa’s die hen tijdens hun expedities ondersteunden, waren het slachtoffer. Frans Welkamp sprak twee Sherpa’s die erbij waren toen het in 2014 én 2015 helemaal mis ging.

Mount Washington vanuit Bretton Woods Foto door wwoods via Wikipedia
Nieuws - 8 dec 2016

​Op veel plekken zijn de bergen niet meer de ongerepte natuurgebieden die ze ooit waren. Het toerisme rukt op veel plekken op. En als het aan hotelbouwers ligt, krijgen al die toeristen een comfortabele slaapplaats, zo dicht mogelijk bij beroemde bergtoppen.

Nieuws - 21 nov 2016

​Uitgekeken op het restaurant waar je altijd komt? Op 10 december opent een tijdelijk restaurant op een wel heel bijzondere plek: het basiskamp op de Mount Everest. Kok James Sharman, vroeger werkzaam bij het bekende sterrenrestaurant Noma, biedt eenmalig een diner aan in zijn pop-up restaurant op de Mount Everest.

Nieuws - 18 okt 2016

De Fjällräven Classic breidt uit! De beroemde wandeltochten van Fjällraven door Zweden en Denemarken waren altijd al een succes, maar om nóg meer mensen kennis laten maken met de grote wandeltochten. Daarom wordt de Fjällräven Classic van 2017 ook in de Verenigde Staten en Hong Kong georganiseerd!

Nieuws - 5 sep 2016

Een klimmersechtpaar uit India mag Nepal niet meer in. De twee werden niet lang geleden nog geroemd omdat ze het eerste Indiërs waren die als echtpaar de top van de Mount Everest gehaald zouden hebben. Nu blijkt echter dat ze de top nooit hebben bereikt. Als straf hebben de Nepalese autoriteiten het stel de toegang tot het land ontzegd.

Nieuws - 28 jul 2016

Het is druk op de hoogste berg ter wereld. Door de drukte neemt ook het aantal ongelukken op ’s werelds hoogste bergen toe. En dat betekent dat er ook weer dure en gevaarlijke reddingsoperaties ondernomen moeten worden om de onfortuinlijke bergbeklimmers uit de problemen te helpen.

Pagina's

Abonneren op Azië