Azië

Azië

Everest gesloten
Nieuws - 19 feb 2019

​In de strijd tegen het afval op de flanken van Mount Everest, heeft China drastische maatregelen genomen. Het basiskamp aan de Tibetaanse kant is dicht .

Project 5 Peaks
Reportage - 7 dec 2018

Project 5 Peaks is een avontuur met als doel de vijf hoogste bergen van Centraal Azië te beklimmen. Wie die toppen bedwingt, verdient de Snow Leopard Award

Archeologische opgraving Tibet
Nieuws - 5 dec 2018

Het Tibetaans Hoogland is al veel langer bewoond dan we dachten, dat blijkt uit archeologisch onderzoek. 30.000 jaar geleden leefden er al mensen.

Zonder benen op de Mount Everest
Nieuws - 16 mei 2018

​Een nieuwe bizarre prestatie op de Mount Everest. Een Chinese bergbeklimmer zonder benen, wist succesvol de top te bereiken.

k2
Nieuws - 27 feb 2018

​Een Poolse bergbeklimmer probeert naar verluid solo de K2 te beklimmen. De klimmer zou in zijn eentje op pad zijn gegaan na een ruzie in het basiskamp.

wintertrekking Nepal
Reportage - 7 feb 2018

Nepal is een klein land, maar groot in hoge bergen. De klassieke trekkingseizoenen in Nepal zijn het voorjaar (maart-mei) en het najaar (oktober-november).

Nuptse
Nieuws - 30 okt 2017

​Een Frans team van bergbeklimmers heeft een nieuwe route op de berg Nuptse gevonden. Het team beklom de berg via de zuidelijke helling.

Wandelroute Olympische Spelen PeongChang
Nieuws - 23 okt 2017

Een 132 kilometer lange wandelroute verbindt de speelsteden van de Olympische Winterspelen in Zuid Korea. Een route langs cultuur en geschiedenis van Korea

Ueli Steck. Foto: Facebook Ueli Steck
Nieuws - 1 mei 2017

​De beroemde Zwitserse bergbeklimmer Ueli Steck is 30 april 2017 omgekomen bij een valpartij hoog in de Himalaya. Steck was daar een expeditie naar de Lhotse en de Everest aan het voorbereiden. 

Nieuws - 13 mrt 2017

​Ondanks dat de Nepalese overheid maatregelen neemt om recordpogingen op de Mount Everest tegen te gaan, is er toch nog een hoogbejaarde bergbeklimmer die naar het dak van de wereld wil. Als alles goed gaat, heeft de Nepalees Min Bahadur Sherchan straks het leeftijdsrecord op de de hoogste berg ter wereld op zijn naam staan.

Nieuws - 9 jan 2017

Een verzameling van 19 hand- en voetafdrukken is gevonden op een berg in vlakbij de Tibetaanse hoofdstad Lhasa. De afdrukken zijn gevonden in kalksteen, op een locatie ruim vier kilometer boven de zeespiegel. Volgens onderzoek zijn de gevonden hand- en voetafdrukken tussen de 7,400 en 12,700 jaar oud.

Phu Chi Fa, a National Forest Park. foto นิภาภรณ์ วันทอง via wikimedia commons
Nieuws - 19 dec 2016

De Thaise overheid gaat het maken van selfies op hoge kliffen en bergtoppen verbieden. Veel toeristen halen gevaarlijke capriolen uit voor de perfecte selfie. Met het verbod op het maken van selfies op hoge kliffen en bergtoppen, hoopt de Thaise overheid een einde te maken aan die gevaarlijke situaties.

Pagina's

Abonneren op Azië