Belgische berghut uitgebreid

Berghutten doen denken aan hooggebergtes, waarden met verweerde gezichten en de geur van zweetsokken. Toch is er ook dichter bij huis een berghut te bezoeken: in de Belgische Eiffel opent komend voorjaar een nieuwe hut in Burg-Reuland.

Berghut is een Ideale uitvalsbasis

De hut die in de Belgische Eiffelstreek wordt gebouwd, ligt in de Oostkantons. Onder meer de Europese wandelroute E2, ook bekend als de GR5 loopt langs de hut. De E2 loopt van Schotland naar Nice. Voor langlaufers en mountainbikers is locatie eveneens geschikt als startlocatie.

Berghut in aanbouw

De opening van de vernieuwde berghut is naar verwachting in het najaar van 2017. In de hut is plek voor ongeveer dertig gasten. Wie wil bijdragen aan de bouwwerkzaamheden is welkom. De Klim Bergsport Federatie Vlaanderen (FBF) vraagt belangstellenden te mailen.

 

Meer inspiratie

Van 30 september tot 20 oktober profiteer je van scherpe aanbiedingen en vele gratis mogelijkheden voor kinderen t/m 15 jaar!

Herfstwandelingen met zicht op imposante bergtoppen. Vind hier het juiste aanbod!

Ontdek alle (berg)wandelpaden van de Pyreneeën en het achterland van Lleida.
(foto © Jordi Pou)

Reis met Fjord Line naar Noorwegen en beklim de hoogste bergen! 

Liefhebbers van adventure-sports opgelet: bezoek Lleida met méér dan 200 bedrijven en ruim 50 verschillende activiteiten te land, te water en in de lucht. (foto ©Oriol Clavera)

Speciale aanbieding Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!