Lhotse en Mount Everst_Foto PhilipHassell

Bergbeklimmer Wim Smets klaar voor toppoging op Lhotse (8516 m)

Lhotse en Mount Everst_Foto PhilipHassellDe Antwerpse bergbeklimmer Wim Smets (44) is klaar met alle voorbereidingen om zijn toppoging op de Lhotse (8516 m) te wagen. Sinds hij begin april uit België vertrok, ging hij gedurig op en neer de berg zodat zijn lichaam kon wennen aan de hoogte. Afgelopen weekend stond hij op 7500m en daarmee is zijn acclimatisatie voltooid.

Momenteel is het zeer koud op Lhotse, waardoor het risico op bevriezingsverschijnselen toeneemt. Zeker als je zoals Wim zonder extra zuurstof wil klimmen. Daarom zit hij nu in het basiskamp te wachten op een geschikt weervenster. Zodra de voorspellingen de goede kant opgaan, kan hij naar boven om een toppoging te wagen.

Als Wim deze beklimming tot een goed einde brengt, is dat al zijn vijfde succesvolle beklimming van een berg boven de 8000 meter. Hij zou de eerste Belg zijn die hierin slaagt.

De Lhotse is met zijn 8516 m de vierde hoogste berg ter wereld. Hij ligt in Nepal op de grens met China naast de Mount Everest. Hij werd nog nooit beklommen door een Belg.

Meer info vind je op www.wimsmets.be.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden 

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?