Bergen Magazine Mont Blanc Expeditie bereikt top.

Bergen Magazine Mont Blanc Expeditie bereikt top

Bergen Magazine Mont Blanc Expeditie bereikt top.Om 2 uur vanochtend zijn de groep lezers samen met Frank Peters en de gidsen van Mountain Network uit de Tete Rouse hut vertrokken om de top van de Mont Blanc te lijf te gaan. In de loop van de dag meldde Frank dat zes van de in totaal acht deelnemers de top hebben bereikt.

Harrie en Frank zelf zijn niet verder geraakt dan de Dome du Goûter. “Het rotsklimmen tussen Tête Rousse en Goûter was te zwaar en zenuwslopend voor ons,” meldde Frank. “Op de Dome hebben we samen besloten om onze laatste energie te gebruiken voor een veilige afdaling. Ondanks mijn persoonlijke teleurstelling (het was de tweede keer dat Frank moest opgeven, red.) wordt het een mooi verhaal. De foto’s zijn in elk geval heel gaaf geworden!”

We zijn erg benieuwd. Frank berichtte ons deze stand van zaken via sms, omdat hij geen internetverbinding heeft ‘in verband met slecht weer’. Zodra hij online komt, kun je een uitgebreider verslag van de beklimming verwachten met de eerste indrukken van onze klimmers zelf! Bergen Magazine en Bergwijzer.nl feliciteren alvast alle deelnemers met de geweldige prestatie!

Volg de expeditie op de speciale Facebook-pagina.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen