Bergwandelen en klettersteig in Gastein in Salzburgerland

Het Gasteinertal in het Oostenrijkse Salzburgerland herbergt 3 plaatsen. DorfGastein, Bad Gastein en Bad Hofgastein. Tezamen benoemen we ze voor het gemak als Gastein. De regio heeft een rijke historie. De oorsprong hiervoor ligt in natuurlijke bronnen die Thermen alsmede de radon die de ‘Heilstollen’ voeden. De geneeskrachtige werking heeft eeuwen lang vele grootheden naar dit gebied getrokken. En nog steeds….

Daarnaast heeft het gebied zich ook ontwikkeld tot een sportief centrum. Zowel in de winter als in de zomer. Hier kan men op alle niveaus sportief actief zijn. Vanaf beginners- en senioren-niveau tot extreem sportief. De regio voorziet voor alle niveaus talrijke mogelijkheden.

In de uitzending van Tracks & Trails van zondag 11 mei staan een tweetal activiteiten centraal: bergwandelen en klettersteig. Wat betreft bergwandelen is, het wandelen met kinderen in deze regio een thema dat met allerlei routes en faciliteiten is ingevuld. 

Een dergelijke trip vereist wel een aantal speciale maatregelen en enige informatie vooraf is zeker ook niet overbodig. Klettersteigen kan in Gastein op allerlei niveaus worden gedaan. Bij de meer uitdagende routes is een goede voorbereiding in Nederland echter geen overbodige luxe. Is het niet voor het plezier dat je kunt ervaren in de bergen, dan is het wel voor de (eigen) veiligheid.

In de aflevering maakt Samantha het zichzelf niet makkelijk. Ze kiest voor de ‘sportliche’ variant/route. En niet zonder gevolgen… Beter is het om je zelf vooral niet te overschatten en je goed voor te bereiden.

Wie in Gastein op zoek is naar de echte authentieke, regionale gastronomie moet Amoseralm op de agenda zetten.  

De Jausenbrettl van hier kent zijn gelijke niet!

De uitzendtijdstippen: Zondag 11 mei, 15.25 uur Zaterdag 17 mei, 12.25 uur

Meer informatie

Meer inspiratie

Herfstwandelingen met zicht op imposante bergtoppen. Vind hier het juiste aanbod!

Wandel door de prachtige dalen, leer de tradities en gebruiken en geniet van het adembenemende uitzicht.

Reis met Fjord Line naar Noorwegen en beklim de hoogste bergen! 

Speciale aanbieding Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Ontdek alle (berg)wandelpaden van de Pyreneeën en het achterland van Lleida.
(foto © Jordi Pou)

Liefhebbers van adventure-sports opgelet: bezoek Lleida met méér dan 200 bedrijven en ruim 50 verschillende activiteiten te land, te water en in de lucht. (foto ©Oriol Clavera)