Bergwandelen en klettersteig in Gastein in Salzburgerland

Het Gasteinertal in het Oostenrijkse Salzburgerland herbergt 3 plaatsen. DorfGastein, Bad Gastein en Bad Hofgastein. Tezamen benoemen we ze voor het gemak als Gastein. De regio heeft een rijke historie. De oorsprong hiervoor ligt in natuurlijke bronnen die Thermen alsmede de radon die de ‘Heilstollen’ voeden. De geneeskrachtige werking heeft eeuwen lang vele grootheden naar dit gebied getrokken. En nog steeds….

Daarnaast heeft het gebied zich ook ontwikkeld tot een sportief centrum. Zowel in de winter als in de zomer. Hier kan men op alle niveaus sportief actief zijn. Vanaf beginners- en senioren-niveau tot extreem sportief. De regio voorziet voor alle niveaus talrijke mogelijkheden.

In de uitzending van Tracks & Trails van zondag 11 mei staan een tweetal activiteiten centraal: bergwandelen en klettersteig. Wat betreft bergwandelen is, het wandelen met kinderen in deze regio een thema dat met allerlei routes en faciliteiten is ingevuld. 

Een dergelijke trip vereist wel een aantal speciale maatregelen en enige informatie vooraf is zeker ook niet overbodig. Klettersteigen kan in Gastein op allerlei niveaus worden gedaan. Bij de meer uitdagende routes is een goede voorbereiding in Nederland echter geen overbodige luxe. Is het niet voor het plezier dat je kunt ervaren in de bergen, dan is het wel voor de (eigen) veiligheid.

In de aflevering maakt Samantha het zichzelf niet makkelijk. Ze kiest voor de ‘sportliche’ variant/route. En niet zonder gevolgen… Beter is het om je zelf vooral niet te overschatten en je goed voor te bereiden.

Wie in Gastein op zoek is naar de echte authentieke, regionale gastronomie moet Amoseralm op de agenda zetten.  

De Jausenbrettl van hier kent zijn gelijke niet!

De uitzendtijdstippen: Zondag 11 mei, 15.25 uur Zaterdag 17 mei, 12.25 uur

Meer informatie

Meer inspiratie

Het landschap in de Kitzbüheler Alpen tussen Kitzbüheler Horn en Wilder Kaiser is perfect voor een wandeling! Geniet van de natuurgebieden zoals het Kaiserbachtal. Vanaf € 28,- p.p.p.n.

Maak van je verblijf met de hele familie in de Tiroler Zugspitz Arena een onvergetelijke ervaring! 7 overnachtingen incl. ¾ pension vanaf € 487,- p.p.

Reis met Fjord Line naar Noorwegen en beklim de hoogste bergen! 

Ticino is Italiaanse flair met de Zwitserse grundlichkeit, genieten in elk seizoen

Diverse pasvormen, duurzaam, lichtgewicht en heel comfortabel, dat is de Tatra Light Lady GTX van Hanwag!

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!