Berliozfestival in de Rhône-Alpes

Dit jaar wordt tijdens het Berliozfestival de 200ste geboortedag van de componist Hector Berlioz gevierd. Van 18 tot 29 augustus vindt het festival plaats in zijn geboorteplaats Côte Saint André, in de Rhône-Alpes. Deze grote musicus is wereldberoemd vanwege zijn vernieuwende romantische muziek. Hij was dirigent. 

Bekend zijn ook zijn vermetelheid, woede-uitbarstingen, moed en passie. Hij had er geen enkele moeite mee om duizend koorzangers te vragen zijn werk te begeleiden. Sterker nog, hij eiste ze zelfs. In Côte Saint André in zijn geboortehuis een museum gevestigd.

Twaalf dagen lang eert  Côte Saint André zijn componist met symfonische concerten, kamermuziek, openluchtconcerten, lezingen, een banket op het plein. Er worden meer dan 50 evenementen georganiseerd om het werk van dit romantische genie te vieren. Er zijn ruim duizend artiesten uitgenodigd, meer dan tweehonderd vrijwilligers stropen de mouwen op en er worden maar liefst twintigduizend toeschouwers verwacht.

Een hoogtepunt is  "L'Enfance du Christ" door het Orchestre National de Lyon en de regionale koren van Bernard Têtu, de "Mémoires de Berlioz" door het Ensemble Orchestral uit Parijs, gedirigeerd door Jean-François Heisser, de "Symphonies Fantastiques" door Jacques Mercier.

Meer informatie: www.festivalberlioz.com
bron en foto: www.rhonealpes-toerisme.nl

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen