Bezoek Step into the Void niet als je hoogtevrees hebt

Het is zeker een uitdaging voor mensen met hoogtevrees: de nieuwe attractie op de berg Aiguille du Midi in het Franse skigebied in Chamonix. In een kamertje volledig gemaakt van glas, Step Into The Void genaamd, kunnen bezoekers 1035 meter loodrecht naar beneden kijken.

Elke muur in de glazen kamer op 3842 meter hoogte is op maat gemaakt van glas. Maar: veiligheid boven alles! De vijf panelen zijn namelijk gemaakt van driedubbel glas, dat 22 millimeter dik is. Bovendien kan de constructie windstoten van meer dan 220 km per uur doorstaan en een maximum temperatuur van 60 graden Celcius.

Skywalk vs. Step into the Void

De Step into the Void-kamer is ontworpen door designer Pierre-Yves Chays , en de bouw ervan begon op 19 september 2013. Dit soort installaties wordt steeds vaker gebruikt in Europa en Amerika. Sterker nog, het idee voor de glazen kamer is geïnspireerd door de ‘Skywalk’, het ronde uitstekende glasplatform met uitzicht over de Grand Canyon.

Renovatie

Step into the Void maakt deel uit van een renovatie om het toeristen zo aangenaam mogelijk te maken. Dit proces is in 2011 begonnen. Naast de glazen kamer wordt er ook gewerkt aan een ijsgrot, een verzamelplaats voor gedenkwaardigheden en een museum over bergbeklimmen.

 

 

Meer foto’s en video's

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?