De oude Hornlihut aan de voet van de Matterhorn - Zwitserland

Bijzonder basecamp op Matterhorn biedt spectaculair uitzicht

De oude Hornlihut aan de voet van de Matterhorn, ZwitserlandTer ere van het 150 jarige jubileum van de eerste succesvolle beklimming van de Matterhorn in 2015 wordt er nieuw basecamp gebouwd op 2880 meter hoogte. De oude Hörnlihut die voorheen diende als uitgangspunt voor bergbeklimmers is inmiddels gesloten. Tijdens de verbouwing van de Hörnlihut is er een tijdelijk kamp gemaakt met futuristische tenten voor de klimmers.

Eerste beklimming Matterhorn

In 1865 slaagde de Brit Edward Whymper er voor het eerst in om de Matterhorn met succes te beklimmen. Sindsdien volgden vele bergbeklimmers in Whympers voetsporen. Nu, 150 jaar na dato, wordt er gewerkt aan een nieuw basecamp voor de bergbeklimmers die de strijd met de Matterhorn aangaan. De Matterhorn heeft een hoogte van 4.478 meter en het basecamp bevindt zich op 2880 meter hoogte.

Verblijf in het tijdelijke basecamp

Het tijdelijke basecamp is een bijzonder gezicht: 25 aluminium tweepersoonstenten aan de voet van de Matterhorn. De locatie van de tenten bieden de klimmers een spectaculair vergezicht over de Alpen. Het tijdelijke kamp zal op 15 september 2014 worden opgedoekt. Tot die tijd zijn alle alpinisten en dagjesmensen welkom om een nacht in één van de tenten te verblijven.

Bekijk hier foto's van het tijdelijke basecamp en meer info rondom het feestjaar.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt