Blunzenfest in het Oostenrijkse Purbach
In het Oostenrijkse Purbach am Neusiedler See in Burgenland wordt dit weekend het jaarlijkse Blunzenfest gehouden. Op dit bloedworstfestival kunnen bezoekers, naast deelname aan verschillende wandelingen en wijnproeverijen, een groot aantal streek- en andere gerechten proeven waar bloedworst in verwerkt zit.Van mei tot oktober organiseren de wijnmakers van Purbach elke eerste zaterdag van de maand een wijnproeverij voor inwoners en toeristen. De Purbachse wijnmakers bouwen al sinds 1850 hun wijnkelders aan de voet van het Leitha-gebergte in Purbach. Deze wijnkelders zijn in de afgelopen decennia samengevoegd om een unieke laan van kelders te vormen, waar de proeverijen worden gehouden.Naast deze wijnproeverij zal vrijdag 5 en zaterdag 6 oktober het jaarlijkse Blunzenfest gehouden worden. Tijdens dit festival worden verschillende wandelingen en rondleidingen georganiseerd en kunnen bezoekers 64 verschillende soorten wijn proeven. Daarnaast zullen er een groot aantal gerechten met bloedworst op tafel komen, waaronder bloedworstravioli, bloedworsttaart met appel, bloedworstbrood, bloedworststrudel, bloedworstgröstl en andere wildproducten.